Atenție, începe stropirea spațiilor verzi din Constanța și Mamaia!

274
2
Atenție, începe stropirea spațiilor verzi din Constanța și Mamaia! - dezinsectie-1493915178.jpg

Articole de la același autor

Lucrătorii din cadrul Primăriei Constanța vor stropi, pe parcursul săptămânii viitoare, spațiile verzi din oraș și din stațiunea Mamaia. Se va acționa și pe malurile lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie, pentru combaterea căpușelor și insectelor. 


Astfel, luni, sunt vizate zonele bulevardul 1 Mai - Abator, Km 4-5, Viile Noi, CET și Poarta 6. Marți, sunt programate tratamente de dezin-secție pentru combaterea căpușelor și a insectelor în zonele Casa de Cultură, Trocadero, Dacia, Tomis I, II, III și ICIL. Miercuri, lucrătorii vor stropi în zonele Inel, Brătianu, în Peninsulă și în cartierul Faleză Nord, iar joi și vineri, se acționează în Mamaia, respectiv în cartierul Tomis Nord. 


"Aceste acțiuni au drept scop menținerea la un nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Cetățenii sunt rugați însă să aplice și alte măsuri suplimentare, cum ar fi cosirea la timp a ierbii, folosirea cremelor, spray-urilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, precum și aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Ionela Halciuc. 


De asemenea, apicultorii și sericultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare, pentru familiile de albine și viermi de mătase, în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public. 


"Substanța folosită este biodegradabilă, se numește K Othrine Profi Ec 250 și este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică București, având o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort, cum ar fi țânțari, muște, căpușe, gândaci, furnici etc. Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare a imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile primăriei, precum și ori de câte ori este necesar, conform HCLM nr. 164 din 2014", mai spune reprezentantul Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

BOBY VEGAS
5 mai 2017
stropirea cu aghiazma

Da se va stropi cu aghiazma ca in fiecare an ..in traducere apa chioara ce firma este ..a cui este si cat se fura ..cati bani da cetateanul urbei si ptr. aceasta bataie de joc ...

Pana si lenea primarului....
5 mai 2017
...e buna la ceva

In zona unde locuiesc,ne-a ramas un petec de verdeata.O casa scapata de furia demolarilor din anii ceausisti precum si geometria blocurilor(ceausiste) a facut ca aceasta ZONA VERDE sa ramana deocamdata neatinsa.Mare noroc avem ca antiprimarul orasului,Fagadau,marele dusman al nostru nu si-a bagat inca nasul aici.Tin minte ca la inceputul anilor 2000 nu era chip sa deschid geamul ca ne mancau mustele si tantarii.Pe vremea aia Mazare era la munca.Mazare chiar muncea in Primarie ,nu glumesc.Cand Mazare muncea el stropea cu insecticid peste tot nu ca Fagadau care stropeste numai la bulevard.Daca imi aduc aminte stropea si din avion pentru ca avea bani.Insecticide in aer,insecticide in parc,insecticide in casa,vegetatie sufocata,plamani zapaciti,cozi la spital.Spre sfarsitul anilor 2000 incepand cu 2008,Mazare deja turbase.Dansuri din cur la Mamaia,care alegorice,faraoani,Stefan cel Mare,Baiazid,lupte cu taurii,lupte cu Basescu.Mazare uitase sa ne stropeasca cu insecticid.Mazare nu mai avea bani.A fost norocul nostru si al pasarelelor.Intr-o zi cam prin anul 2011,la geamul meu am vazut o randunica.Am crezut ca nu-i adevarat.M-am sters la ochi.Era prima randunica vazuta de mine in Constanta.Acum sunt zeci de randunele in zona asta pentru ca desteptii astia nu mai dau cu flit(ecologic,mama voastra de mincinosi).Am numarat cam patru specii de pasari stabilite in aceasta zona(in afara de pescarusi).Fagadaule,antiprimarule "prea destept" care esti .Stii cu ce se hranesc pasarelele ? N-ai ghicit,nemernicule.Pasarelele se hranesc cu insecte,nu cu insecticid,desteptule.Astea,adica pasarelele se scoala cu noaptea in cap si pleaca la munca,nu ca puturosii tai care dau cu flit.Cum se lasa intunericul o colonie de lilieci intra in schimbul de noapte.Astia,adica liliecii, muncesc toata noaptea.Un singur exemplar de liliac mananca pe putin 10.000 de insecte pe noapte, dintre care 2.000 sunt tantari.Ai auzit Fagadaule ? Bine ca n-ati ajuns cu flitul si pe aici.Apoi,sa desfiintati tot ce inseamna spatiu verde in oras ,sa turnati betoane si sa ne otraviti cu pompa voastra.Mama voastra de criminali ! Vad ca presa va aplauda.

Pagina a fost generata in 1.657 secunde