Atenție la ce SMS-uri deschideți.Telefoanele românilor, vizate de un atac cibernetic

410
Atenție la ce SMS-uri deschideți.Telefoanele românilor, vizate de un atac cibernetic - frauda-1651069351.jpg

Articole de la același autor

Mai multe persoane din România au căzut pradă unei campanii cu SMS-uri capcană și au instalat o aplicație malițioasă, denumită „Voicemail”, ce permite atacatorilor să obțină date sensibile din telefon, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică.


Potrivit Antena3.ro în cadrul campaniei cu sms-uri capcană lansate de atacatori în perioada Paștelui, unii utilizatori au raportat că, după ce au accesat link-ul din mesaj, au descărcat și instalat o aplicație malițioasă pentru Android, denumită „Voicemail”, transmite DNSC.

Ulterior, această aplicație cerea multiple permisiuni, care, odată acordate, permiteau atacatorilor să spioneze utilizatorul și să extragă date sensibile legate de activitatea lui pe dispozitiv.

„În cazul în care ați instalat și acordat permisiuni multiple unei astfel de aplicații, recomandăm să folosiți o soluție de securitate pentru eliminarea acesteia sau să reveniți la setările din fabrică ale dispozitivului. Nu uitați înainte să faceți un back-up pe o sursă externă a datelor esențiale pentru dvs. (contacte, imagini, videoclipuri, etc.), pentru a nu le pierde”, este mesajul DNSC.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0291 secunde