Nataţie / Robert Glinţă şi David Popovici, cei mai buni înotători români ai anului 2021

234
Nataţie / Robert Glinţă şi David Popovici, cei mai buni înotători români ai anului 2021 - 1-1651068653.jpg

Articole de la același autor

Înotătorii Robert Glinţă şi David Popovici au fost desemnaţi, miercuri, 27 aprilie, de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern cei mai buni sportivi pe anul 2021 în cadrul unei festivităţi desfăşurate la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

În vârstă de 25 de ani, Robert Glinţă a ocupat locul 8 în proba 100 m spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De asemenea, el a adus anul trecut prima medalie de aur a României la un Campionat European de nataţie pentru seniori, la masculin, în proba de 100 m spate, el câştigând la Budapesta şi argintul la 50 m spate.

La CE de înot în bazin scurt (25 metri), Glinţă a câştigat argintul la 100 m spate şi bronzul la 50 m spate, iar la Mondialele de înot în bazin scurt, un bronz la 100 m spate.

La JO de la Tokyo, David Popovici a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber, clasându-se apoi pe 7 la 100 m liber. La Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri), a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, iar la Europenele pentru juniori de la Roma, aurul la 100 m liber (nou record mondial), 200 m liber (nou record mondial în semifinale) şi 50 m liber, precum şi o medalie de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber, alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.

„Ne bucurăm că avem doi sportivi ai anului, având în vedere performanţele extraordinare obţinute de aceştia anul trecut. Sunt convinsă că avem lângă noi campionii de ieri, de astăzi, dar mai ales de mâine. Îi felicit şi le urez mult succes mai departe”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5377 secunde