Premieră în nataţia constănţeană! Ştafeta Palatului Copiilor, campioana României la juniori

633
Premieră în nataţia constănţeană! Ştafeta Palatului Copiilor, campioana României la juniori - 1-1648560663.jpg

Articole de la același autor

Complexul Olimpic de Nataţie din Bacău a găzduit, timp de patru zile, întrecerile Campionatelor Naţionale de seniori, tineret şi juniori la înot. La startul competiţiei, s-au prezentat sportivi şi sportive din 68 cluburi afiliate la Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, însumând un număr de peste 460 înotători.

Printre participanţii la Naţionale, s-au numărat şi sportivii secţiei de nataţie de la Palatul Copiilor Constanţa, delegaţia fiind alcătuită din Vladimir Nicolaev (16 ani), Răzvan Strîmbeanu (16 ani), Vlad Talpeş (16 ani), Eric Andrieş (15 ani) şi Emanuella Hanriot (14 ani), însoţiţi de antrenorul emerit Octavian Tileagă.

Delegaţia constănţeană s-a întors acasă cu trei medalii: una de aur, în proba de ştafetă 4x100 m mixt juniori (în componenţa Eric Andrieş - spate / Vladimir Nicolaev - bras / Răzvan Strîmbeanu - fluture / Vlad Talpeş - liber) şi două de bronz (Eric Andrieş - 200 m liber juniori şi Răzvan Strîmbeanu - 100 m liber juniori).

„Prestaţiile înotătorilor noştri la această ediţie a campionatelor a fost una peste aşteptări, chiar dacă au existat şi situaţii în care am ratat la diferenţe de sutimi de secundă câteva medalii. Îmbucurător a fost şi faptul că toţi componenţii echipei noastre s-au calificat în finale, uneori chiar în finalele sportivilor de vârstă mai mare, tineret.

«Cireaşa de pe tort» o reprezintă însă obţinerea titlului de campioni naţionali la categoria juniorilor de către ştafeta 4x100 m mixt. Din statistica arhivei pe care o avem la dispoziţie, performanţa lor reprezintă o premieră pentru nataţia constănţeană, cel puţin în ultimii 40 de ani.

Motivaţi de perspectiva promovării pe podiumul naţional, dar şi din dorinţa de a accede la loturile naţionale, sportivii noştri au înotat la nivelul lor maxim, reuşind în final obţinerea a trei medalii. Iar numărul medaliilor putea fi dublu, dar lipsa experienţei de concurs, întărită şi de ghinionul de-a «cădea» în serii de calificare fără adversari care să pună probleme, au fost determinate.

Îi remarc atât pe cei patru juniori medaliaţi, dar şi pe Emanuella Hanriot, cea mai tânără sportivă a noastră, promovată în echipă în urmă cu doi ani, care a reuşit deja să se califice în mai multe finale, anunţându-se o veritabilă pretendentă la podiumul naţional în viitorul apropiat.

Ca o concluzie finală, obţinerea de către actuala generaţie a primului titlu de campion al României la juniori, precum şi medaliile cucerite la această ediţie confirmă încrederea investită în sportivii noştri, atât din partea conducerii unităţii, cât şi a părinţilor şi antrenorului”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Octavian Tileagă.

XXX

Tehnicianul constănţean a dorit să transmită, şi pe această cale, mulţumiri pentru înţelegere conducerilor instituţiilor de învăţământ la care studiază medaliaţii la Naţionale. Astfel, Eric Andrieş este elev al Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, Vladimir Nicolaev învaţă la Colegiul Nataţional „Mircea cel Bătrân”, în timp ce Răzvan Strîmbeanu urmează cursurile Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”.

Foto: Facebook / Octavian Tavi Tileagă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.299 secunde