Atenţie la returnarea bicicletelor gratuite! Riscaţi să fiţi amendaţi

786
Atenţie la returnarea bicicletelor gratuite! Riscaţi să fiţi amendaţi - atentielareturnarea-1618593935.jpg

Articole de la același autor

Constănţenii şi turiştii care folosesc bicicletele gratuite puse la dispoziţie de autorităţile locale sunt avertizaţi că riscă să fie amendaţi dacă nu le returnează corect şi în siguranţă.

„Atenție, dacă folosiți bicicletele din sistemul de bike sharing, asigurați-vă că le returnați în mod corespunzător! În cazul în care se constată dispariția echipamentului, puteți fi trași la răspundere”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Astfel, după ce alegeți un slot liber cu led de culoare verde, apropiați cardul de cititorul din partea dreaptă a acestuia, se aude semnalul sonor, se deschide poarta, iar led-ul este de culoare portocalie. Doar în acest moment puteți cupla bicicleta - se împinge doar de coarne, nu blocați citirea electronică. Poarta se închide automat. Verificați blocarea corespunzătoare a acesteia prin tragerea bicicletei înapoi. Dacă bicicleta poate fi scoasă, se încearcă andocarea bicicletei la altă poartă până este returnată corespunzător. Dacă bicicleta nu poate fi împinsă până în capăt, verificați să nu fie farul lăsat sau alt impediment. Verificați că led-ul porții este de culoare verde. Dacă după andocarea bicicletei led-ul porții este de culoare roșie, vă rugăm să contactați un operator call center la nr. 0371 787778, mai spun cei de la Primăria Constanţa.

„Conform Regulamentului privind utilizarea sistemului de bike-sharing din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, disponibil pe site-ul www.blackseabike.ro, în cazul în care se constată dispariția echipamentului, se va stabili cărui utilizator îi aparține responsabilitatea, iar acesta va trebui să achite o sancțiune penalizatoare de 2.430 lei, reprezentând contravaloarea prețului total de achiziție al bicicletei. De asemenea, utilizatorul nu poate închiria o altă bicicletă, dacă anterior nu a predat-o în mod corespunzător”, mai spun reprezentanţii Primăriei Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4233 secunde