Atenție, părinți! Cum se alege ghiozdanul potrivit. Dimensiunea greșită poate crea probleme grave de sănătate elevilor

266
Atenție, părinți! Cum se alege ghiozdanul potrivit. Dimensiunea greșită poate crea probleme grave de sănătate elevilor - ghiozdan-1660927469.webp

Articole de la același autor

Începe școala, iar specialiștii recomandă părinților să aleagă un ghiozdan pentru copil care nu va cântări mai mult de 10% din greutatea acestuia. Alegerea greșită poate crea probleme cervicale, potriit Antena3.ro


În mai puțin de o lună începe școala, iar părinții încep deja să le cumpere copiilor rechizitele de care au nevoie. În alegerea unui ghiozdan potrivit, importantă este şi dimensiunea, spun specialiştii.

Ghiozdanele cu mai multe compartimente nu sunt recomandate de fizioterapeuți pentru că ele se pot îngreuna mult prea mult. Greutatea sa ar trebui să reprezinte maximum 10% din greutatea copilului.

"Avem un os în zona cervicală și măsurăm până la oasele bazinului. Ghiozdanul ar trebui să fie cu 5 cm mai mic decât această distanță.


Dacă un copil are 30 de kg, ghiozdanul nu trebuie sa depășească 3 kg, dacă depășește cele 3 kg este recomandat un ghiozdan de tip troller. Dacă reușim să ne încadrăm, atunci personal recomand acest tip încărcare prin ghiozdan cu bretele", a explicat Alexandru Ilie, fizioterapeut.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4696 secunde