Au început pregătirile pentru sezonul estival. Controale pe plaje

508
Au început pregătirile pentru sezonul estival. Controale pe plaje - fotofondauinceputpregatirileplaj-1584291057.jpg

Articole de la același autor

Cu mai puțin de două luni până la debutul sezonului estival, autoritățile au început pregătirea plajelor de pe litoral. Se face curățenie și se fac controale. Ulterior, vor fi demarate licitațiile pentru închirierea sectoarelor de plajă.



Conducerea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au început procedurile de pregătire a sectoarelor de plajă pentru sezonul estival. De săptămâna viitoare inspectorii vor demara și controalele în ceea ce privește starea plajelor și a deșeurilor aruncate pe plajă de cetățeni și agenții economici.

În urma verificărilor pe teren, la începutul acestei săptămânii, reprezentanții instituției au stabilit că pe plaja din zona străzii Zorelelor, sub acțiunea eoliană și umană ajung deșeurile de la construcția aflată pe faleza din zonă. Din primele cercetări efectuate de echipa Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, prezentă la fața locului, s-a constatat că la baza falezei superioare, din zona mai sus menționată, se află o construcție în curs de finalizare, iar în jurul acesteia există depozitate, necontrolat, deșeuri inerte rezultate din activitatea de construcție. Mai mult, la baza inferioară a falezei a fost aruncat și abandonat un container metalic pentru colectarea deșeurilor, cel mai probabil aruncat în perioada extrasezonului 2019 – 2020.

Gropi de gunoi, pe nisip

Ținând cont de această situație și pentru eliminarea deșeurilor ce pot influența starea plajelor, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au solicitat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța și Direcției Generale de Poliție Locală din cadrul Primăriei Constanța să efectueze verificări în teren în privința situației semnalate și să dispună măsurile care se impun, inclusiv salubrizarea falezei și părții inferioare a acesteia.

"În paralel cu procedura de igienizare a plajelor, vom trimite echipe de inspectori pe teren pentru a verifica dacă ne mai confruntăm și în alte locuri cu astfel de situații. În situația identificării unor depozite neorganizate de deșeuri, care pot polua sau contamina plajele litoralului românesc, vom solicita sprijinul GNM – Comisariatului Județean Constanța și Poliției Locale pentru dezafectarea lor și eliminarea surselor de poluare ce pot afecta plaja și apa Mării Negre", a declarat directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, Bogdan Bola.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5641 secunde