Turiștii pleacă, deșeurile rămân. Plajele din Constanța, pline de gunoaie
198
Articole de la același autor
Un nou cartier rezidențial, la Constanța. Blocuri turn și grădină interioară, în zona de vest a orașului
04 Noiembrie 2019
Le-a ajuns cuțitul la os! Locuitorii din cartierul Compozitorilor nu mai vor blocuri noi
13 Noiembrie 2019
ESTE OFICIAL! Cazinoul din Constanța va fi reabilitat. Anunțul, făcut în ședința de Guvern
28 Octombrie 2019
GALERIE FOTO. O stradă importantă din Constanța revine la două sensuri
12 Noiembrie 2019
Un nou port turistic, la Marea Neagră: MidiaGrand Marina
29 Octombrie 2019
Peste 40 de constănțeni au participat, recent, la evenimentul "Turiștii pleacă, deșeurile rămân", eveniment realizat în cadrul proiectului Marliter. Cu această ocazie, au putut afla cum stă Constanța la capitolul deșeuri pe plajă și ce poate face fiecare dintre ei pentru a rezolva această problemă.
Participanții au fost selectați din rândul persoanelor care au fost implicate direct în acțiunile de monitorizare a plajelor. Pe parcursul evenimentului, participanții au putut afla informații despre situația deșeurilor marine la nivelul plajelor de pe litoralul românesc, informații obținute în urma monitorizărilor organizației.
"Monitorizarea porțiunilor de plajă este o activitate științifică, pe care nu trebuie să o confundăm cu acțiunile de igienizare. Monitorizările presupun ridicarea deșeurilor întâlnite pe plajă și inventarierea acestora, pentru a genera studii de specialitate și rapoarte, care să fie înaintate autorităților competente. În general, monitorizările presupun foarte mult efort și timp investit pentru a ajunge la rezultatul final. Prin acest eveniment, am vrut să demonstrăm că cetățenii pot contribui și ei la partea de cercetare, fără a altera rezultatele", explică Angelica Paiu, coordonatorul proiectului.
Din păcate, valorile deșeurilor înregistrate în sesiunea de monitorizare din luna septembrie au valori duble, triple și chiar de 4 ori mai mari decât cele din aprilie. La capitolul plastic, dacă în aprilie înregistram 7.009 elemente, în septembrie valorile au ajuns la 26.459 elemente. Diferențe mult mai mici au fost la capitolul lemn prelucrat, de la 553 la 846. De asemenea, în septembrie au fost inventariate mai puține elemente de metal decât în aprilie, de la 2011 la 1653.
Evident, mucurile de țigară au predominat, iar Constanța a fost cel mai murdar sector. "Mare Nostrum va continua să furnizeze date esențiale despre deșeurile marine înregistrate pe litoralul românesc. Deșeurile marine reprezintă una din principalele activități ale planului nostru strategic.Suntem bucuroși că rezultatele sesiunilor noastre de monitorizare a plajelor au primit atenția mass-mediei locale și naționale, care ne susțin constant în întărirea mesajelor noastre către public și autorități", a mai adăugat reprezentantul Mare Nostrum.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 26 Noiembrie 2019
Luni, 18 Noiembrie 2019
Miercuri, 30 Octombrie 2019
Joi, 10 Octombrie 2019
Marţi, 01 Octombrie 2019
Vineri, 27 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 04 Noiembrie 2019
Sâmbătă, 21 Septembrie 2019