Avertismentul autorităților: Rata de pozitivitate coronavirus crește în România

185
Avertismentul autorităților: Rata de pozitivitate coronavirus crește în România - corona-1647955493.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile anunță că rata de pozitivare COVID-19 crescut în ultimele zile. Principala recomandare în acest caz este purtarea măștii sanitare pentru a reduce impactul infectărilor coronavirus. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol.


„Deja rata de pozitivitate faţă de săptămâna anterioară, când a fost aproape 9%, mai exact 8,9%, a ajuns în această săptămână la 9,5%, iar rata de reproducere a cazurilor începe să crească. A ajuns în săptămâna de referinţă la 0,95%, o creştere faţă de săptămâna anterioară cu aproape 27%. Încet, încet se apropie de cifra unu, ceea ce susţine acea creştere a numărului de cazuri. (...) Se estimează fie menţinerea în acest platou sau chiar o uşoară creştere a numărului de cazuri", a declarat Adriana Pistol, marți, în conferința săptămânală de presă privind evoluția COVID-19 în România.

Aceasta a reamintit de importanța măștii de protecție în cazul creșterii ratei de pozitivare. Masca este recomandată în mijloacele de transport în comun, dar şi în interior, unde sunt mai multe persoane.


Potrivit Realitatea.net Adriana Pistol a explicat că, în ultima săptămână, în Europa s-a înregistrat o creştere a numărului de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

„În Europa cazurile cresc foarte mult, ceea ce ne face și pe noi să fim atenți. S-ar putea ca și la noi să se petreacă la fel. Masca reprezintă un mijloc important, de aceea am atras atenția populației. Nu este obligatoriu ci considerăm că e oportun, ne protejăm pe noi insine, pe ceilalti. nu este o măsură, ci un gest civic important”, a declarat Adriana Pistol.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6544 secunde