Aveți un câine? Nu mai stați pe gânduri și microcipați-l!

201
Aveți un câine? Nu mai stați pe gânduri și microcipați-l! - microcipare2-1662462848.jpg
Foarte mulți constănțeni dețin, la ora actuală, animale de companie, și în special câini. Toate aceste persoane trebuie să știe că una dintre obligațiile lor este prezentarea la medicul veterinar pentru microcipare. Dacă vă pierdeți câinele, iar acesta este microcipat (deci înregistrat în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân cu datele dumneavoastră de contact), puteți fi anunțat atunci când cineva îl găsește și îl duce la veterinar sau ajunge în Adăpostul public de animale abandonate Constanța. Potrivit Primăriei Constanța, câinii neidentificați şi neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân şi sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare.

Tocmai de aceea, ei sunt microcipați cu un dispozitiv electronic încapsulat într-o sticlă biocompatibilă, tratat antimigrație, rezistent la apă, la vibrații și la șoc. Microcipul este cât o boabă de orez și este livrat într-o seringă de unică folosință, împachetată într-un mediu steril, gata pentru a fi utilizată. El conține un cod unic ce poate fi citit numai cu ajutorul unui cititor (scanner) special proiectat pentru activarea microcipului. De precizat că implantarea microcipului se face de către un medic veterinar autorizat, procedura nu este dureroasă și nu necesită anestezie.

Adăpostul public de animale abandonate Constanța efectuează acest gen de serviciu pentru cățeii preluați din teren și care nu sunt microcipați.

În cazul pierderii animalului de companie, microciparea și înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor fără Stăpân (RECS) își dovedesc încă o dată utilitatea. În acest fel, poate fi contactat cât mai repede medicul veterinar care i-a făcut înregistrarea și veți fi anunțat de acest lucru. Mai departe, medicul va accesa baza de date și va declara ca eveniment pierderea sa, astfel încât situația animalului să fie clară. Al doilea pas foarte important este să contactați personalul de specialitate al Adăpostului public de animale abandonate Constanța pentru a afla dacă a fost preluat de municipalitate, la numărul de telefon 0733.045.213.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.029 secunde