Iubiți animalele? Puteți adopta un căţeluş, de la Adăpostul din Constanţa!

374
Iubiți animalele? Puteți adopta un căţeluş, de la Adăpostul din Constanţa! - cumputetiadopta1-1647627752.jpg

Articole de la același autor

Constănţenii iubitori de animale sunt invitaţi să adopte un câine din adăpostul municipalităţii, situat pe strada Câmpul cu Flori, nr.11, fosta stradă Vârful cu Dor, nr.5. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, în prezent, în padoc se află aproximativ 160 de câini care așteaptă o familie.

„Pentru a evita suprapopularea adăpostului, numărul câinilor luați de pe străzi este stabilit în funcție de câte animale vor fi adoptate. Echipele serviciului de ecarisaj se află pe teren și intervin în baza unui program prestabilit sau ori de câte ori este necesar pentru soluționarea cazurilor de urgență. 47 de câini au fost capturați deja, pe străzile Constanței”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Luminiţa Lare.

Adopția câinilor este gratuită, cățeii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Persoanele interesate trebuie să prezinte un act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor, dar şi acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini. De asemenea, imediat după adopţie, trebuie realizată înregistrarea lor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.

Cei care doresc să adopte un câine pot vizita Adăpostul pentru animale abandonate sau pot obține mai multe informații la numărul de telefon 0733/045.213. Programul cu publicul al adăpostului lunea, marțea, miercurea şi vinerea, între orele 10.00 şi 14.00, şi joia, între orele 9.30 şi 17.30. Sâmbăta şi duminica, adăpostul este închis.

„Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001”, subliniază reprezentantul Primăriei Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4878 secunde