Avocatul Poporului cere informații despre poluarea din Capitală

137
Avocatul Poporului cere informații despre poluarea din Capitală - ddd-1580738726.jpg

Articole recomandate

Avocatul Poporului a anunțat într-un comunicat de presă că a deschis dosar și solicită informații Primăriei Municipiului București, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Gărzii Naționale de Mediu și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu privire la situația semnalată în 54 de petiții adresate de cetățeni instituției referitoare la situația poluării aerului la nivelul municipiului București, insistându-se asupra depășirilor concentrațiilor maxime admise de poluanți în aer înregistrate pe 4 ianuarie 2020, potrivit Agerpres.

Pe 5 ianuarie, consilierul general al USR Octavian Berceanu a postat pe Facebook o scrisoare deschisă adresată ministrului Mediului, Costel Alexe, în care afirmă că măsurătorile parametrilor calității aerului respirat din Sydney și București au "valori comparabile".

Ministrul Mediului spunea pe 6 ianuarie că depășirile normelor de poluare există, sunt din ce în ce mai mari de la an la an și toate administrațiile publice din România trebuie să implementeze planurile de măsuri privind îmbunătățirea calității aerului.

Primarul general, Gabriela Firea, declara tot atunci că a luat măsuri privind îmbunătățirea calității aerului în Capitală, dar consideră că nu se poate recupera în 36 de luni ce nu s-a făcut în zeci de ani. În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitoare la valorile înregistrate pentru poluanții PM2,5 și PM10 de către rețelele independente de măsurare a calității aerului, Primăria Municipiului București preciza că aceste rețele nu sunt autorizate/omologate de Ministerul Mediului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2331 secunde