Constănțeni, aveți grijă!

Băncile au început să rețină integral salariile în contul ratelor restante

691

Articole de la același autor

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) îi atenționează pe constănțeni de o practică ilegală a băncilor: reținerea integrală a salariilor din conturile deschise la respectivele unități financiare, în contul ratelor restante. Dionisie Culețu, directorul coordonator al instituției, a arătat că, în ultima perioadă, au sosit pe adresa comisariatului numeroase reclamații cu privire la această practică.
"Am înregistrat reclamații privind cazuri când drepturile salariale le-au fost reținute în procent de 100%, pe timp de patru, șase și chiar șapte luni consecutive. Este cazul unor cadre didactice. De asemenea, au fost situații în care persoanelor rămase fără loc de muncă, după reîncadrare, li s-au reținut în totalitate salariile primite. Sau sunt cazuri de plătitori de pensii de întreținere cărora li s-au oprit salariul întreg", a afirmat directorul Culețu.
Reprezentantul CJPC a arătat că este de înțeles intenția băncilor de a-și recupera banii, dar trebuie respectată legea: "Desigur că suntem de acord cu drepturile invocate de furnizorii de servicii financiare în ceea ce privește obligațiile clienților de a-și achita la timp și în totalitate ratele la creditele contractate. Ceea ce dorim să subliniem este faptul că furnizorii de servicii financiare nu respectă prevederile legale privind cuantumul reținerilor. Trebuie să rețină 30% sau maxim 50% din salariu, dar după negociere și să dialogheze în prealabil cu clientul. Dar nu am constatat că furnizorii ar fi abordat în vreun fel clienții, că ar fi purtat o corespondență cu ei în prealabil".
În consecință, băncile au fost sancționate, iar constănțenii sunt sfătuiți, dacă au fost într-o situație de genul celei descrise mai sus, să sesizeze Protecția Consumatorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4688 secunde