Bani mai mulți de la UE. Ministrul fondurilor europene vrea lansarea cât mai rapidă a cererilor de proiecte

233
Bani mai mulți de la UE. Ministrul fondurilor europene vrea lansarea cât mai rapidă a cererilor de proiecte - banimaimulti-1489770544.jpg

Articole de la același autor

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, caută soluții pentru deblocarea mecanismelor și accelerarea atragerii de fonduri europene. În cursul zilei de ieri, Rovana Plumb a discutat cu comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, pentru urgentarea măsurilor, în contextul în care România înregistrează în prezent o rată de absorbție zero a fondurilor politicii de coeziune 2014 - 2020.


Desemnarea autorităților implicate în gestionarea fondurilor 2014 - 2020, lansarea cât mai rapidă a cererilor de proiecte pentru aceste programe și închiderea programelor operaționale aferente perioadei 2007 - 2013 au fost principalele teme de discuție. "La nivelul Comisiei Europene, ne declarăm întreaga disponibilitate de a sprijini România pentru a îndeplini obiectivele prioritare ale momentului: desemnarea autorităților, îndeplinirea condiționalităților restante, deblocarea lansărilor de apeluri, debiro-cratizarea și simplificarea procesului", a explicat Corina Crețu.


Ministrul Plumb își propune ca, în 2017, să atragă 5,2 miliarde euro din fondurile aferente politicii de coeziune, politicii agricole comune și politicii de pescuit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Stire din Cultură-Educație : Cum pot accesa tinerii fonduri europene
Pagina a fost generata in 0.4797 secunde