Culmea Bacalaureatului! Să primești sute de mii de euro ca să nu te mai faci de râs la examen

902
1
Culmea Bacalaureatului!  Să primești sute de mii de euro ca să nu te mai faci de râs la examen - fondculmeabacalaureatului-1478885075.jpg

Articole de la același autor

Când Guvernul și Banca Mondială lansau, anul trecut, Proiectul privind învățământul secundar/Romania Se-condary Education Project (ROSE) - care își propune oferirea de granturi pentru reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovabilitate la bacalaureat - managerii liceelor și colegiilor constănțene au dat buluc, reușind să depună dosarele 48 de unități de învățământ, chiar și acelea care au peste 90% promovați la Bac.

Zilele trecute, însă, a fost dată publicității lista celor 17 licee constănțene din cele 48 care vor putea beneficia de granturi mici de 70.000 de euro, medii de 100.000 de euro sau mari de 152.500 de euro, în trei runde, în anul școlar 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019.

Cele 17 licee constănțene au fost declarate eligibile în baza a două criterii: rata de promovare a Bacalaureatului și cea de absolvire în anul școlar 2014-2015.

Așadar, pentru un grant de tip mic au fost declarate eligibile: Liceul Tehnologic Topraisar, Centrul Școlar de Educație Inclusivă Albatros, Liceul Teoretic "Lucian Blaga", Liceul Tehnologic Independența.

Granturi medii pot obține: Liceul Tehnologic Crucea, Colegiul Tehnic Pontica, Liceul Tehnologic "Gh. Miron Costin", Colegiul Dobrogea Castelu, Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", Liceul Tehnologic Carsium Hârșova, Liceul Cobadin, Liceul Tehnologic "Ion Podaru" Ovidiu, Liceul Tehnologic "N. Dumitrescu" Cumpăna, Liceul Teoretic "Carmen Sylva" Eforie Sud, Liceul Teoretic Murfatlar.

Două unități de învățământ, respectiv Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" Năvodari și Liceul Tehnologic "I.N. Roman", se află pe lista pentru granturi mari, respectiv de 152.500 de euro.

Directorii unităților constănțene declarate eligibile și-au stabilit zilele acestea întâlniri cu trei facilitatori care să sprijine pregătirea propunerilor de proiecte pentru obținerea de finanțare.

Din discuția purtată cu prof. Constantin Pătrană, directorul Liceului "Lazăr Edeleanu", am reținut că granturile alocate vor fi folosite în special pentru activități pedagogice și de sprijin (50%), dar și pentru activități extracurriculare (30%), o parte, de 20%, fiind prevăzută chiar și pentru investiții materiale. "Consider că este o idee extraordinară, ce vine să impulsioneze activități care până acum se făceau voluntar. Probabil că s-a gândit umplerea unui gol ce lăsa loc interpretărilor", a mai adăugat același director care își va continua mandatul și în următorii patru ani, ca urmare a promovării concursului.

v v v

Proiectul ROSE constă într-un împrumut de 200 de milioane de euro pe care Banca Mondială îl acordă Guver-nului României pentru 1,5 milioane de elevi români din 1.100 de licee și 300 de universități publice. Obiectivul principal al proiectului este acela de a spori șansele elevilor din România de a finaliza cu succes ciclul terțiar de învățământ, prin creșterea ratei de promovare la bacalaureat cu 10%, de la 49,6% la 59%, și reducerea abandonului în ultimul an de liceu, de la 6,5% la 3,5%, pentru liceele sprijinite. 

Comentează știrea

RUTH EDWIN
13 noiembrie 2016
TESTIMONY

Bună ziua, numele meu este dna Ruth Edwin, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. i-au pierdut aproximativ 23.000 €, deoarece am nevoie de un capital mare de 55.000 €. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu am putut sta din nou, acest lucru se întâmplă. în august 2015, am întâlnit un prieten bun, care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Mary William, că în cele din urmă ma ajutat să asigure un credit într-o companie. Mamă bună Vreau să folosesc această ocazie pentru a vă mulțumesc, și poate Dumnezeu să continue să vă binecuvânteze. Am dori, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există mai mulți escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, numai prin dna înregistra Mary William prin e-mail: [email protected]. De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail: [email protected]. dacă aveți orice îndoială. te rog ea este singura persoană de încredere și de încredere. Mulțumesc.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Septembrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.4751 secunde