Bilete de tratament pentru pensionari. Cine poate beneficia fără să fie asigurat

334
Bilete de tratament pentru pensionari. Cine poate beneficia fără să fie asigurat - bilete-tratament-pensionari-nout-1707667526.jpg

Articole de la același autor

Pensionarii români asigurați, care doresc să se recupereze în stațiune cu bilet gratuit sau subvenționat, pot deja să depună cereri la casa teritorială de pensii. Din 2024, în lista beneficiarilor a fost inclusă o nouă categorie.

Caselor teritoriale de pensii le-a fost repartizată deja prima serie de bilete de tratament din acest an.

Pentru distribuirea acestora către beneficiari, casele teritoriale au anunțat că doritorii se pot prezenta pur și simplu la ghișeu, cu cererea completată și cu documentele necesare, regula de acordare pentru această primă serie fiind "primul venit, primul servit".

Este posibil ca lucrurile să se schimbe începând cu seria a doua, când se vor aplica noile criterii de acordare, aprobate în cursul lunii ianuarie 2024 prin ordin al președintelui CNPP.

În acest an se înregistrează și o noutate în criteriile de acordare, printre beneficiari fiind cuprinși și soțul/soția asiguratului/pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/pensionar al sistemului public.

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie 2024, odată cu aplicarea noii legi a pensiilor.

"Soții sau soțiile asiguraților sau pensionarilor sistemului public, care nu au dreptul la bilet de tratament în nume propriu, pot beneficia de bilet numai dacă însoțesc titularii de drept la tratament balnear și dacă nu se încadrează în categoria pensionarilor sau a asiguraților prevăzuți la art. 6 din Legea nr. 360/2023”, se menționează la punctul D.2.8. din ordinul privind criteriile de acordare.

Această nouă categorie de beneficiari are în schimb obligația să plătească integral costul biletului, cel mai scump bilet pentru o durată de 16 zile, care include cazare, masă și tratament, ajungând la aproximativ 3.000 lei (2.968 lei).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4216 secunde