Prioritate pentru pensionari în parcările marilor magazine. Proiect depus în Senat

251
Prioritate pentru pensionari în parcările marilor magazine. Proiect depus în Senat - proiect-de-lege-1703673711.jpg

Articole de la același autor

O nouă propunere legislativă care să reglementeze accesabilitatea locurilor de parcare pentru pensionari a fost depusă recent la Senat.

Noul proiect de lege prevede că supermarketurile, hypermarketurile şi celelalte mari reţele de unităţi comerciale le vor aloca acestora un procent de 10% din locurile de parcare disponibile.

„Calculul locurilor de parcare acordate pensionarilor va fi făcut de fiecare entitate comercială în parte, acestea urmând a fi amplasate în locuri vizibile în parcările aferente.

Unităţile comerciale vor amenaja, rezerva şi/sau semnaliza în mod corespunzător locurile de parcare destinate parcării mijloacelor de transport folosite de pensionari, separate de cele repartizate persoanelor cu dizabilităţi, femeilor gravide şi persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani”, prevede inițiativa legislativă.

Nerespectarea prevederilor va fi amendată cu sume între 200 şi 1.000 lei.

De asemenea, nerespectarea, prin încălcarea obligaţiilor de a amenaja, rezerva şi/sau semnaliza locurile de parcare, este amendată cu sume de la 2.000 la 10.000 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4128 secunde