Când vor primi pensiile majorate, în 2024, vârstnicii din România

195
Când vor primi pensiile majorate, în 2024, vârstnicii din România - fond-pensii-majorate-1703188660.jpg

Articole de la același autor

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a făcut precizări despre acordarea pensiilor majorate, din ianuarie 2024. Acesta a afirmat că pensionarii își vor primi la timp pensiile majorate cu 13,8%. Deocamdată, se lucrează la tipărirea taloanelor de pensii.

Șeful CNPP spune că se lucrează la capacitate maximă pentru a nu fi întârzieri.

„Nu există această posibilitate (de întârzieri – n.r.). Se lucrează în ture și sâmbăta și duminica, astfel încât acest proces de tipărire a celor 5 milioane de taloane de pensii să nu aibă absolut nicio întârziere și ele să fie predate în timp util colegilor de la Compania Națională de Poștă. Astfel încât, în prima zi lucrătoare din luna ianuarie, oamenii deja să-și primească pensiile majorate cu 13,8%”, a spus şeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu.

Aproximativ 5 milioane de pensionari vor primi pensii majorate cu 13,8%. De la 1 ianuarie 2024, punctul de pensie va crește cu 13,8%, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei. Valoarea pensiei minime va crește de la 1.125 de lei la 1.281 de lei. Din 1 septembrie 2024, pensiile vor fi majorate cu 40% pentru 3 milioane de români. „Cu 1 septembrie vom recalcula practic toate pensiile aflate în plată. Oamenii vor primi deja pensiile recalculate începând cu luna septembrie”, a mai spus Baciu. Acesta a precizat că procedura este în grafic și nu sunt întârzieri.

”Sperăm ca până la sfârșitul anului să oferim deja un draft al acestor norme de aplicare, astfel încât, odată ce avem și normele definitivate și publicate în Monitorul Oficial, ulterior să contractăm acel soft de recalculare a tuturor pensiilor pe noua formulă de calcul, care este fundamental diferită de actuala formulă de calcul a pensiilor, astfel încât în septembrie oamenii deja să primească deja pensiile recalculate”, subliniază șeful CNPP. Acesta a precizat că se va aplica principiul pensiei celei mai avantajoase pentru beneficiar, la recalculare. De asemenea, președintele Casei Naționale de Pensii a mai spus că nicio pensie nu va scădea, ci se vor elimina inechități ”la cei care au beneficiat de un indice de corecție defavorabil mai mic”.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3746 secunde