Biodiversitatea, pe înțelesul tuturor, într-o expoziție pe faleza Constanței

288

Articole de la același autor

Faleza din dreptului Cazinoului găzduiește, în perioada 22 august - 5 septembrie, expoziția "Satul Biodiversitate". Prin acest eveniment, se dorește atragerea atenției asupra unui subiect de interes major al acestor timpuri, respectiv diminuarea biodiversității. În ultimii ani au dispărut zeci de specii de plante și animale, revoluția industrială având un impact semnificativ asupra biodiversității, atât la nivelul diversității genetice, cât și a ecosistemelor.
Expoziția face parte din Campania Biodiversității a Comisiei Europene și se desfășoară concomitent în șase state membre ale UE: România, Bulgaria, Italia, Spania, Polonia și Olanda.
Inițiativa Comisiei UE are la bază un recent studiu care arată că mulți europeni nu înțeleg semnificația termenului biodiversitate și nu cred că sunt bine informați în ceea ce privește pierderea ei. De aceea, campania își propune să contribuie la creșterea gradului de responsabilizare a publicului prin educare și prin generarea unui angaja-ment comun al cetățenilor și autorităților locale. Mesajul campaniei este "Contăm unii pe alții".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5971 secunde