Cadourile pentru profesori de 1 și 8 Martie afectează bugetul familiei

1741
Cadourile pentru profesori de 1 și 8 Martie afectează bugetul familiei - fondmartisoarejpg2-1677610874.jpg

Articole de la același autor

Mărțișorul este un mic obiect prins într-un șnur alb cu roșu, care este oferit pe 1 Martie ca un simbol al sosirii primăverii. În fiecare an, în această zi, părinţii le pregătesc cadrelor didactice tot felul de mărţişoare, care mai de care mai atrăgătoare, unele achiziţionate din mall, altele de la tarabele din oraş, de la bijuterii... Altora, în schimb, li se pare că un mărţişor nu este de ajuns şi decid să ia şi câte un buchet de flori sau alte atenţii.

Ne dăm seama că a sosit primăvara după mirosul inconfundabil al ghioceilor de la colţ de stradă, al buchetelor de lalele, zambile sau frezii şi, bineînţeles, mărţişoarele care ne atrag ca un magnet, prin diversitatea şi frumuseţea lor. 1 Martie este ziua în care copiii împreună cu părinţii lor cumpără, în fiecare an, bucheţele frumoase şi colorate de flori şi mărţişoare pentru doamnele educatoare, învăţătoare sau profesoare. Totodată, este ziua în care le dăruim tuturor doamnelor şi domnişoarelor un mic simbol al acestui anotimp. Cum spuneam, pe lângă obişnuitele mărţişoare, copiii, dar şi adulţii vor să le aducă primăvara în suflete profesorilor sau celor dragi, nu doar cu mărțișoare de toate formele (inimioare fluturi, pisici, buburuze, trifoi), dar şi cu semne de carte, figurine din ipsos, brăţări. Acestea au fost cele mai căutate, la fel ca şi mărțișoarele dulci, din turtă dulce, ciocolată, căpşuni învelite în ciocolată. Părinţii au mai optat pentru accesorii handmade, brăţări, lănţişoare sau cercei, al căror preţ porneşte de la 40-50 de lei în sus şi care se pot purta tot timpul anului.

Câţi bani au dat pe atenţiile pentru şcoală părinţii? Ce variante au ales? „La noi, la grădiniţă, o mămică a venit cu ideea de a le lua doamnelor educatoare brăţări din argint la 60 de lei bucata şi flori”, ne-a declarat Elvira T. La alte şcoli din municipiu s-a optat pentru parfumuri Yves Saint Laurent, de 50 ml, la preţul de 393 lei bucata. „Ni s-a cerut pe grupul de părinţi suma de 50 de lei, pentru parfum şi un aranjament floral”, a adăugat Camelia P.

„La noi s-au strâns bani, din care s-a cumpărat un aranjament floral şi s-a achiziţionat un voucher cadou. Pentru că sunt multe profesoare, am dat 150 de lei”, a precizat Andreea M.

La alte unităţi de învăţământ, părinţii nu s-au mobilizat şi fiecare a luat ce a vrut. „La noi în clasă nu am strâns bani. Pentru colegele fiului meu, de clasa a VII-a, am luat brăţări elastice din sticlă roz, iar pentru dirigintă voi lua un buchet de flori”, a spus o altă mămică. Deci, cadourile sunt diverse şi fiecare a procedat cum a considerat de cuviinţă, dar pentru multe persoane aceste cheltuieli afectează bugetul familiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6229 secunde