Cadrele medicale de la laboratorul Spitalului Județean, asigurate că nu-și vor pierde locurile de muncă

2158
Cadrele medicale de la laboratorul Spitalului Județean, asigurate că nu-și vor pierde locurile de muncă - 22a6848838110b5652c6ac3cbed08d1a.jpg
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța a semnat, săptămâna trecută, contractul prin care concesionează serviciul de laborator către firma Synevo. Pentru că decizia comitetului director a stârnit îngrijorare în rândul celor 36 de angajați care au deservit până în prezent laboratorul spitalului, în cadrul zilei de ieri a fost organizată o întâlnire între reprezentanții Synevo, cei ai sindicatului Sanitas și salariați. Tema principală a discuțiilor: păstrarea locurilor de muncă.
"Fiecare se gândește la stabilitatea locului de muncă, iar întrebările puse de angajați au fost pertinente", a declarat pentru "Cuget Liber" Virgil Ivan, directorul general Synevo, după întâlnirea cu salariații. Reprezentantul firmei concesionare nu a putut preciza câte posturi vor fi în noul laborator, căci "numărul lor urmează să fie stabilit în funcție de cerințele spitalului". "Cine dorește însă să vină (n.r. la laboratorul aparținând Synevo) o poate face, am încheiat și un protocol în acest sens cu sindicatul", a adăugat Virgil Ivan. Liderul de sindicatul Nicu Manea ne-a declarat că respectivul protocol prevede ca angajații preluați de la SCJU să încheie cu firma privată un contract individual de muncă pe termen nedeterminat - pentru a se elimina temerea că vor fi dați afară după un an de zile, cum se vehicula printre angajați.
În cursul săptămânii viitoare urmează să aibă loc și o întâlnire cu comitetul director al SCJU, pentru a se stabili ce se va întâmpla cu salariații care vor opta să nu fie preluați de firma concesionară - dacă vor rămâne în cadrul vechiului laborator, unde vor fi efectuate analizele pe programele naționale și care va deservi Facultatea de Medicină sau vor fi mutați pe alte secții.
Laboratorului spitalului va rămâne în actuala locație (în vecinătatea Compartimentului de Diabet), cu aceleași echipamente medicale, urmând ca Synevo să amenajeze un alt laborator, într-o altă aripă a unității spitalicești. "Numai în aparatură se va investi aproape jumătate de milion de euro, dar vom moderniza și spațiul. Va mai dura aproximativ două luni și jumătate până când va fi gata laboratorul", a arătat directorul firmei private.
Serviciul de laborator al SCJU a fost concesionat pentru o perioadă de 15 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4155 secunde