Dezinsecție generală în Spitalul Județean Constanța

2109
Dezinsecție generală în Spitalul Județean Constanța - 55c1a1b9a8e1ffd30fda274fffc8685c.jpg
În Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța este efectuată, zilele acestea, dezinsecția generală. Operațiunea de amploare era necesară, căci saloanele spitalului au fost invadate de gândaci.

În ultimele luni, numeroși pacienți internați în cea mai mare unitate spitalicească din județul nostru s-au plâns că saloanele în care erau găzduiți deveniseră teren de bătălie între ei și gândaci. Bolnavii de pe Secția de Cardiologie ne-au spus că își petreceau timpul omorând gândacii care se plimbau în voie pe pereți, iar mămicile internate la Pediatrie povesteau îngrozite cum își păzeau micuții de gândacii care se urcau în paturi.
În urma unei inspecții efectuate în întregul spital, conducerea SCJU afirma, la sfârșitul lunii octombrie, că printre cele mai afectate secții sunt Neurologia, Pediatria, Medicala 1 și 2 și Ortopedia - întrucât în respectivele secții pacienții mănâncă în saloane, fiind imobilizați la pat din cauza afecțiunilor.

Pacienții nu au fost mutați din saloane
Timp de o lună, reprezentanții spitalului igienizat saloanele, pentru a nu mai exista resturi de alimente, iar ieri s-a trecut la dezinsecția generală. Angajații firmei Paflora, echipați cu recipiente cu soluții și dispozitive speciale au început dezinsecția, primele saloane vizate fiind cele de la Maternitate.
Pentru realizarea dezinsecției nu a fost nevoie ca bebelușii să fie mutați din saloane, întrucât reprezentanții firmei specializate au utilizat o soluție pe bază de gel, fără miros și care nu dăunează sănătății. "Sunt soluții avizate, special create pentru folosirea în spitale. În saloane folosim un gel care nu miroase, pentru a nu afecta pacienții, iar prin băi, holuri sau alte încăperi unde nu sunt bolnavi folosim o soluție lichidă, care este mai puternică", a afirmat Gabriel Bâră, directorul firmei de dezinsecție. Potrivit acestuia, gelul insecticid atrage gândacii, care după ce îl ingeră, se contaminează unul pe altul, prin schimbul de hrană. Gelul insecticid, care are efect aproximativ trei luni, a fost dat prin crăpături, pe la colțurile saloanelor și tocurile ușilor, pacienților și cadrelor medicale fiindu-le indicat să nu pună mâna pe zonele respective pentru o vreme. De asemenea, această soluție a fost folosită și în sălile de operație, pentru a nu fi afectată activitatea medicală.

Dezinsecție și la Palazu Mare
Operațiunea va continua și astăzi, urmând să fie realizată dezinsecția și în secțiile exterioare ale SCJU Constanța, respectiv Secția de Neuropsihiatrie și Secția de Boli Dermato-Venerice.
Pentru ca dezinsecția să aibă succes, au atras atenția reprezentanții SCJU Constanța, este nevoie ca pacienții să nu mai mănânce în saloane și să nu mai lase produse alimentare prin noptiere. Oricum, conducerea unității spitalicești intenționează să realizeze, pentru 2010, un plan pentru dezinsecții în tot spitalul, la câteva luni.
Ultima dezinsecție de amploare efectuată în SCJU Constanța a fost în ianuarie 2009, în rest angajații spitalului stropind cu soluție insecticidă la solicitarea asistentelor șefe de pe secții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3682 secunde