Câinele periculos din Valu lui Traian, preluat de firma de ecarisaj

328
Câinele periculos din Valu lui Traian, preluat de firma de ecarisaj - cainemuscatsursaprimariavaluluit-1601924313.jpg

Articole de la același autor

Un incident care putea avea urmări fatale a șocat comunitatea din Valu lui Traian, săptămâna trecută: o adolescentă de 15 ani a fost atacată de un rottweiler, în timp ce mergea liniștită pe strada Eliberării din localitate. Câinele, din categoria animalelor periculoase, a mușcat-o de mâini și de picioare, lăsând-o într-o baltă de sânge. La vremea respectivă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța susțineau că aveau deja în lucru patru dosare penale pe numele proprietarului animalului, întocmite tot ca urmare a faptului că patrupedul a atacat mai multe persoane. Cu toate acestea, patrupedul nu fusese luat din mediul său, din gospodăria respectivă. Motivul: nu exista o hotărâre judecătorească în acest sens, au explicat reprezentanții Primăriei Valu lui Traian.

Situația s-a schimbat, între timp, astfel că, luni, 5 octombrie, o echipă de la firma de ecarisaj ASPA Ivets, cu care Primăria Valu lui Traian are contract, a preluat animalul periculos. „Câinele care a mușcat săptămâna trecută o adolescentă a fost preluat astăzi de ASPA Ivets, cu sprijinul Poliției Locale și cu acordul proprietarului”, a transmis Primăria Valu lui Traian.

Reamintim că administrația publică locală anunțase, imediat după incident, intenția de a aduna de pe străzi câinii periculoși.

„Nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații sau locuri publice, chiar și însoțiți de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei”, au arătat polițiștii. Mai mult, în urma rănirii unor persoane se face dosar penal.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.404 secunde