Concurs Căldură și secetă în septembrie, în Dobrogea

814

Articole de la același autor

Regimul termic al aerului se va situa, în general, în limitele a multinuale lunare în intervalul august-octombrie, singurele excepții fiind valabile în zonele estice, sudice și sud-estice ale României, unde cel puțin în august și septembrie temperaturile vor fi peste normele climatologice, se arată în prognoza meteo publicată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).
Potrivit specialiștilor ANM, pentru intervalul august-octombrie 2011, informațiile de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) estimează pentru România că în luna august, regimul termic al aerului va înregistra valori peste mediile multianuale lunare în estul, sud-estul și local în vestul țării, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice. Cantitățile de precipitații se pot situa sub normele climatologice în sudul, sud-estul și, local, în vestul teritoriului, iar în rest acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.
Pentru luna septembrie sunt prognozate temperaturi medii lunare ale aerului ce vor avea valori apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul țării, unde acestea se pot situa peste mediile multianuale. În ceea ce privește precipitațiile, în prima lună de toamnă acestea se vor situa peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, și doar în sud-estul și, local, în sudul țării pot fi apropiate de valorile normale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 August 2011
Stire din Social : Mâine plouă pe litoral
Pagina a fost generata in 0.4585 secunde