Calvarul lipsei de apă a luat sfârșit

342
Calvarul lipsei de apă  a luat sfârșit - raja-1337892124.jpg
Furtuna din week-end a făcut ravagii, ploile torențiale care au căzut peste județul nostru afectând serios activitatea RAJA. Una dintre problemele spinoase a fost cea creată de viitura care a reușit să spargă conducta de apă care alimentează orașele Năvodari, Ovidiu, Lumina și Corbu, lăsându-i fără apă potabilă, pentru mai multe zile, pe locuitorii din aceste zone. Din primele momente ale incidentului, Conducerea RAJA a făcut totul pentru a ține la curent opinia publică despre modul în care se acționează pentru ca situația să reintre cât mai repede în normal.

Instalațiile RAJA fac cu ochiul hoților!

Dincolo de efectele stihiilor naturii, o mare contribuție la întârzierea remedierii avariilor au avut-o și furturile înregistrate. Este vorba despre sustragerea unei țevi din fier cu diametrul de 800 mm, pe o lungime de aproximativ 4,5 metri (evaluată la 200.000 lei), de la căminul de vane al rezervorului de 10.000 mc de apă, faptă ce a făcut imposibilă reluarea furnizării apei potabile către locuitorii din partea de est a orașului Năvodari. Din păcate, nu este singurul incident de acest gen, în urmă cu o săptămână, hoții furând și un gene-rator aparținând regiei care asigura funcționarea unei stații de pompare a apei uzate de pe strada Câmpului, din Năvodari, evaluat la suma de 56.860 lei. Referitor la problemele create de gurile de canalizare, având în vedere că sistemele de canalizare nu se concep pentru situații de urgență, ci pentru o medie a precipitațiilor, inundarea unor intersecții este inerentă. La nivelul regiei se fac în mod permanent eforturi susținute pentru îmbunătățirea activității, pentru atragerea fondurilor europene, dar și pentru remedierea punctelor sensibile ale instalațiilor de pe raza orașului și a județului.

Cu toate că nu personalul regiei de apă poartă vina situației create, în conferința de presă susținută ieri, directorul RAJA, Felix Stroe, a cerut, din nou, scuze abonaților care au avut de suferit din cauza lipsei de apă din ultimele zile, precizând că, din dimineața zilei de ieri, toți locuitorii afectați, inclusiv cei ai orașului Năvodari, au apă potabilă la robinete. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.285 secunde