Campania ITM pe litoral: sute de patroni verificați, amenzi și 100 de muncitori la negru

242
1
Campania ITM pe litoral: sute de patroni verificați, amenzi și 100 de muncitori la negru - campanielitoral1-1504534399.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a încheiat controalele pe litoral. Scopul acestor verificări a fost identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă.

Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, reprezentanții Serviciului Control Relații de Muncă au verificat în acest sezon estival 722 de agenți economici, iar suma amenzilor aplicate se ridică la 442.000 lei. În același interval, au fost dispuse un număr de 451 de măsuri cu termen de remediere a deficiențelor descoperite.

De asemenea, au fost depistate o sută de persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în baza de date REVISAL.

În același timp, au fost înaintate șapte sesizări către Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța, din care trei propuneri de cercetare penală, pentru angajatori unde au fost depistate mai mult de cinci persoane cu muncă nedeclarată.

În plus, alți patru patroni au fost trași la răspundere pentru că nu au respectat regimul de lucru al minorilor. Dintre neconformitățile depistate amintim neevidențierea reală a orelor de lucru prestate de salariați, neacordarea repausului săptămânal, nerespectarea prevederilor legale privind timpul de muncă și de odihnă, munca suplimentară și munca de noapte, neacordarea drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul de muncă și neîndeplinirea măsurilor dispuse cu ocazia altor controale.

La rândul lor, inspectorii din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă au verificat alți 189 de angajatori, cu un număr de 5.147 de salariați. Pentru aceștia au fost dispuse 399 de măsuri de remediere a neconformităților constatate și două amenzi contravenționale în valoare de 9.000 lei. De data aceasta, neconformitățile depistate fac referire la trusele sanitare incomplete, lipsa programului de instruire și testare, nepurtarea echipamentului individual de protecție. 

Comentează știrea

costica
5 septembrie 2017
Lucrezi în timpul liber!

Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email: pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5112 secunde