Canalizarea, scoasă de pe factura RAJA, dacă primăriile plătesc epurarea

659
3
Conducerea SC RAJA SA propune ca autoritățile locale din localitățile unde există stații de epurare să suporte cheltuielile de funcționare ale acestora, pentru a se reduce costul canalizării pentru cetățeanul de rând. 
Directorul RAJA, Felix Stroe, a anunțat, ieri, că va face demersuri pentru a crea cadrul legislativ care să permită taxarea consiliilor locale cu cheltuielile stațiilor de epurare. 
"Aceste stații în care ajunge și tratăm apa de la canalizare se regăsesc în prețul de canalizare pe care îl plătim acum. Ele presupun cheltuieli de mentenanță destul de ridicate și, din păcate, sunt incluse în prețul canalizării. În Statele Unite ale Americii, costurile epurării sunt suportate de autoritățile locale. Tocmai de aceea trebuie schimbate reglementările legale astfel încât comunitățile care beneficiază de epurare să suporte costurile din bugetele locale, iar cetățenii să suporte din buzunarul lor doar apa și canalul. Această reglementare trebuie făcută printr-o hotărâre de guvern la nivel național, iar bugetul municipiului Constanța sigur va găsi o resursă pentru această problemă, dar trebuie să existe cadrul legal", a precizat Felix Stroe.




Comentează știrea

AGIGEAN
7 iunie 2012
canalizare

- Metrul cub de apa potabila in Constanta este 3 lei, in timp ce la Tulcea este 1,2 lei (!), deci pretul la Tulcea este 40% din pretul de la Constanta, altfel spus , in Constanta pretul apei potabile este de 2,5 ori mai mare decit la Tulcea. -In Constanta mc apa canalizare este 2,67 lei, ceea ce inseamna 89% din pretul apei potabile, procentaj care este revoltator de mare deoarece nu are nici o justificare; deci PRETUL APEI DE CANALIZARE in Constanta este DE PESTE DOUA ORI MAI MARE decit PRETUL APEI POTABILE IN TULCEA (!); ce minte nebuna poate justifica aceasta crima impotriva constantenilor? in mod normal pretul apei de canalizare ar trebui sa fie aprox. 25% din pretul apei potabile, deci n-ar trebui sa fie mai mare de 0,30 lei (daca in Constanta apa potabila ar fi ca la Tulcea). -Cantitatea de apa de canalizare pe care o baga R.A.J.A. in factura ESTE IDENTICA cu cea de apa potabila, DECI DACA O FAMILIE CONSUMA 10 mc APA POTABILA, VA FI TAXATA SI PTR. 10 mc APA CANALIZARE, ceea ce este culmea abuzului; in mod normal aceasta cantitaate nu ar trebui sa fie mai mare de 50% (!) din apa potabila, DECI IN FACTURA AR TREBUI SA FIE TRECUTI CEL MULT 5 mc! -La asta se adauga apa meteo, o inventie ridicola din ultimii ani; modul cum se face calculul acestei cantitati de apa ptr. judetul Constanta este complet nejustificat tinind cont de uscaciunea de la noi. Majoritatea locuitorilor judetului nostru sunt absolut terorizati de pretul apei. Daca s-ar proceda conform datelor clare si corecte pe care le-am dat mai sus, constanteanul ar trebui sa plateasca factura de apa aprox. 25% (si chiar mai putin) din valoarea facturii actuale. Dar constanteanul finanteaza investitiile personale ale clanului Mazare-Constantinescu: bungalow in Madagascar, etc.etc.Candidatii la alegeri ptr. functia de primar al Constantei si de presedinte ala CJC Constanta, daca vor (???) sa cistige, trebuie sa inteleaga ca pretul criminal al apei este problema nr 1 a locuitorilor orasului si judetului Constanta, si sa promita reducerea la un sfert a costului facturii de apa. Asta e singura solutie prin care ei pot cistiga alegerile

crin ponta
7 iunie 2012
hoti

de unde credeti ca da pachete cu alimente Mazare la fraieri -tot de la fraieri- un mc cub de apa scump ,apa murdara la pret de apa potabila ,taxarea apei de ploaie,taxe uriase in piete pentru bisnitarii pietelor pe care le regasim in preturile mari ale produselor de la tarabe.Constanta este cel mai jalnic oras din Romania in care autoritatile locale pesediste isi bat joc de cetateni.Amaritii se bucura de un pachet de alimente pe care tot ei il platesc prin taxele aberante impuse de acesti ciocoi. In afara de niste sensuri giratorii dezaxate cu ce se mai poate lauda Mazare privind dezvoltarea orasului Constanta - cu nimic.

@ crin ponta
7 iunie 2012
@ hoți

Sunt de acord cu tine. Cu toate astea mârlanu' drogat al orașului și porkul bălos al județului au în acest moment procentul cel mai mare în sondaj. Singura explicație e că mafioții și proștii din oraș și județ sunt "cât îi frunză și iarbă". Au rămas la stadiu de pe vremea comuniștilor când primeau de la stat pomeni socialiste , casă, masă iar munca era numai pentru negrii și tractoare. Rezolvarea va fi peste ani când generația de boșorogi analfabeți din zilele noastre va ajunge la 2m sub pământ. Nu văd altă soluție să scăpăm de cei doi nenorociți.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3994 secunde