Când își pot depune absolvenții actele pentru șomaj

319
Când își pot depune absolvenții actele pentru șomaj - someri2-1494345312.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) au precizat că absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni. Suma pe care aceștia ar putea-o primi reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare.

Singura condiție pentru acești tineri este ca ei să se înregistreze la AJOFM în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Altfel spus, luna viitoare, după ce termină școala, ei s-ar putea prezenta la AJOFM pentru a intra în baza lor de date.

În ceea ce privește indemnizația de șomaj, aceasta se va acorda abia după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

Actele necesare pentru înregistrarea la agenție, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate, în original și copie; actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data finalizării studiilor, în original și copie; adeverință medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă, aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5924 secunde