Când se vor termina lucrările în Zona Peninsulară

2192
3

Articole de la același autor

Peninsula este în șantier. Se lucrează pe toate fronturile, și în Piața Ovidiu, și pe străzile mai mici, și pe faleză. Lucrările înaintează văzând cu ochii și, în ciuda mormanelor de nisip și pietriș și a gropilor în asfalt, zona este încă o atracție pentru turiști.

Mai multe grupuri de turiști străini au vizitat, ieri, cartierul istoric al Constanței. Au poposit în Piața Ovidiu, în fața Muzeului de Istorie și Arheologie, apoi au luat-o la pas pe la toate vestigiile istorice din apropiere. Nu au plecat până când nu au făcut fotografii și cu Cazinoul de pe faleză și în fața Comandamentului Marinei. Au fost impresionați de istoria clădirilor și au putut să facă abstracție de șantier și să admire arhitectura zonei.

"Este admirabil ce se întâmplă aici. Clădirile sunt deosebite, sigur locul va arăta foarte bine atunci când se va termina renovarea. Va fi un punct turistic pe care mulți vor dori să îl viziteze", ne-a spus, entuziasmat, Ryan, unul dintre turiștii străini pe care i-am găsit pe faleza de la Comandamentul Marinei. Bărbatul ne-a mai mărturisit că este arhitect de meserie și că îi admiră foarte mult pe "colegii" săi din România care au lucrat la proiectul reabilitării Peninsulei.

Graficele de executare trebuie corelate

Lucrările au demarat în primăvara acestui an și, conform graficului de desfășurare, șantierele din Piața Ovidiu și cel de pe faleză se vor închide la finele lunii octombrie 2013, iar străzile secundare vor fi gata spre sfârșitul anului 2014. Autoritățile monitorizează atent lucrările, pentru o organizare cât mai riguroasă a șantierului, astfel încât graficele de executare a diferitelor etape să fie corelate în toate cele trei zone unde se reabilitează. Sunt angrenate multe firme în lucrări și nu este acceptată nicio întârziere, mai ales din cauza necoordonării.

"Aplicând pe programe diferite de finanțare, există diferențe în proiectare și executare, de aceea am preluat atribuțiile de corelare a ambelor proiecte, astfel încât să nu fie deloc întârzieri și să lucreze continuu. Atunci când RAJA termină o lucrare pe o stradă, ne anunță și constructorul din celălalt proiect vine deja să facă pavajul", a explicat Viorica Ani Merlă, directorul executiv al Direcției Programe și Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanța.

Comentează știrea

Stahanov
14 iunie 2013
Dragi tovarasi,stimati pretini

Va felicit si va transmit salutul stahanovistilor din Moscova.Este bine ce faceti voi acolo la Constanta dar mai aveti si multe lipsuri.Va rog sa va miscati mai cu talent.Mai aveti cateva luni pana la referendum.Populatia trebuie pacalita,populatia trebuiae sa priceapa ca pesedeul inseamna prosperitate.Pentru treaba asta va rog sa inaugurati pana la referendum,toti ce prindeti in cale:un veceu public,o trecere de pietoni,un rahat de caine,o closca pe oua,absolut tot.Dupa referendum luati o mica vacanta pana in 2016.Tovarasa Mitrea sa se deplaseze pe teren,tovarasul Dragnea sa vina la Constanta,Madalin Voicu si toti deputatii pesedisti sa iasa naibii din birou.Pesedei din toate tarile,uniti-va !

Toader c
14 iunie 2013
Anuntatiti-l pe domnul

Anuntati-o pe doamna Viorica Ani Merlă ca pe strada Democratiei,Raja a schimbat tevile acum 2 ani si stada a ramas ca dupa bombardament,desi pe aici circula traseul5 si o gramada de basculante care NEDARIMA CASELE CU VIBRATIILE PRODUSE IN CAROSABIL.

pacho
14 iunie 2013
pt asta de mai sus

ce inseamna sa mananci cacao...care 2 ani bai tataie? Conducta a fost schimbata in septembrie anul trecut.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Martie 2013
Stire din Social : Marea schimbare la față a Peninsulei
Pagina a fost generata in 0.6032 secunde