SE SCHIMBĂ FAȚA ZONEI PENINSULARE A CONSTANȚEI. Iată cum arată șantierul în prezent. GALERIE FOTO

2753
5
Șantierul din zona peninsulară înaintează văzând cu ochii. Cu turiștii bătând la ușă și disconfortul în trafic creat de o lucrare de asemenea anvergură, autoritățile locale au pus presiune pe muncitori și îi zoresc să dea gata cât mai repede zonele cu atracții turistice. În Piața Ovidiu și pe faleza Cazinoului reabilitarea începe deja să prindă contur, pe mai multe porțiuni fiind deja turnat strat nou de beton.

Lucrările sunt atent monitorizate de autorități pentru o organizare cât mai riguroasă a șantierului, astfel încât graficele de executare a diferitelor etape să fie corelate în toate cele trei zone unde se reabilitează. Sunt angrenate multe firme în lucrări și nu este acceptată nicio întârziere, mai ales din cauza necoordonării. "Aplicând pe programe diferite de finanțare, există diferențe în proiectare și executare, de aceea am preluat atribuțiile de corelare a ambelor proiecte, astfel încât să nu fie deloc întârzieri și să lucreze continuu. Atunci când RAJA termină o lucrare pe o stradă, ne anunță și con-structorul din celălalt proiect vine deja să facă pavajul", a explicat Viorica Ani Merlă, directorul executiv al Direcției Programe și Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanța.



Piața Ovidiu, 
pe jumătate reconstruită

Strada Traian este închisă, în prezent, traficului pentru lucrările de înlocuire a rețelei vechi de apă și canalizare. Autovehiculele circulă deocamdată în ambele sensuri pe strada Mircea cel Bă-trân. În Piața Ovidiu a fost deja refăcută rețeaua și platoul din fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost betonat. O parte din pavajul de granit a ajuns și el la fața locului și, atunci când vor fi finalizate toate intervențiile la rețeaua subterană de utilități, acolo unde vor fi îngropate și toate cablurile de telecomunicații, va începe montajul. Și pe străduțele laterale se lucrează intens. A fost scos asfaltul vechi și se pozează căminele de colectare a apei.



Faleza își schimbă fața


La faleza Cazinoului muncitorii au scos vechiul pavaj și balustrada și au pregătit zona pentru noile pavele de granit. Se refac și spațiile verzi și treptele de acces. Din păcate, în timpul manevrării de către muncitori, unele din statuetele de pe malul mării, au fost "dezmembrate", dar vor fi reparate atunci când vor fi montate la loc.

Deocamdată accesul pietonal este interzis în zona șantierului, așa că zona de promenadă a rămas doar Portul Tomis. Până în prezent, lucrările sunt în grafic în toate porțiunile unde se reabilitează. Conform programului, lucrările din Piața Ovidiu sunt programate să se finalizeze la sfârșitului lunii octombrie 2013, în timp ce lucrările de pe străzile secundare vor dura până la finele lui 2014.



Comentează știrea

admirator
17 mai 2013
si cand

vor incepe sa sparga noile betoane turnate?

alex
17 mai 2013
madam Merla

Aceasta Merla batuta in cap de soare sau de natura nu stim depsre ce vorbeste, cine o anunta pe ea sa asfalteze???? Poate viseaza doar, dar sigur minte. Chiar sub nasul ei mare, pe str Traian in dreptul primariei, se afla un sant pe mijlocul strazii de 5 luni si nu-l asfalteaza nimeni. Cred ca sigur ii place sa fie injurata de toti soferii care trec zilnic. Plus tot centrul Constantei, toate stradutele din spatele Tomis Mall, sunt praf, rupte si sparte. Dar ea ce sa vada din biroul ei smecher din Primarie???

Radu
17 mai 2013
ca ziarist e greu sa recunosti ca nu ai avut dreptate

Pana acum i-ati atacat neincetat si acum vai, v-ati schimbat parerea despre ce se face in piata ovidiu, daca ati fi avut o atitudine OBIECTIVA CUM E NORMAL PENTRU UN ZIAR, nu ati mai fi fost atat de penibili acum! Ai auzit doamna ziarista ?!

europeanu
17 mai 2013
ca lingau e usor sa te lasi platit

raducu mamii ai grija de unde postezi.Nu de alta da te simt in curtea hotului de mazare.

nelu
20 mai 2013
reabilitarea peninsulei

nu erati ziarul care dadeati toata ziua in mazare ca nu face nimic decat se distreaza a-ti vazut cum a plecat udrea si pdl de la guvern cum s-afacut nu-i acelasi mazare s-a schimbat peste noapte ori erati ziarul lui chiru si-al pdl si nu puteati spune nimic pierdeati finantarea daca deschideati gura si cum sunteti un ziar care sunteti obisnuit dupa vremea cand vazicea dobrogea noua sa va dea partidul bani nu puteati sa va schimbati

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Martie 2013
Stire din Social : Marea schimbare la față a Peninsulei
Pagina a fost generata in 0.2995 secunde