"Peninsula" a intrat în reabilitare. Cum va arăta zona istorică a Constanței

2390
4
Centrul vechi al Constanței este un imens șantier. Se lucrează pe toate fronturile. Vineri au fost demarate și lucrările de reabilitare a bătrânelor străduțe, după ce faleza și Piața Ovidiu au intrat în reamenajare încă de acum câteva luni. Peste 11 milioane de euro din fonduri europene sunt alocați pentru cele 21 de străduțe ce vor fi pavate și iluminate ca pe timpuri.

În primăvara anului 2015 Peninsula Constanței va fi complet reabilitată. Străduțele își vor recăpăta aspectul și parfumul de odinioară, Piața Ovidiu și faleza vor fi puncte de atracție pentru milioane de turiști. Toate lucrările fac parte din trei proiecte diferite, sumele investite ridicându-se la peste 20 de milioane de euro, bani europeni.

"După chinuri cu licitațiile și contestațiile, am demarat în sfârșit și cel de-al treilea proiect pentru reamenajarea Peninsulei, acela al reabilitării străduțelor laterale. Practic, refacem toate străzile. Nu vor mai fi trotuare, ci un dalaj cu granit, din proprietate în proprietate. Nu am prevăzut strict locuri de parcare, aceste lucruri le vom stabili ulterior, când se va hotărî și dacă va fi permis sau interzis traficul în Piața Ovidiu", a declarat viceprimarul Decebal Făgădău, cel care a pus cap la cap toate proiectele pentru reabilitarea Peninsulei. 


Investitorii, invitați să bage banii în Peninsulă

Acesta a lansat și o invitație către investitori pentru această zonă despre care se crede că va renaște și va redeveni un nod turistic. "Ne așteptăm la investiții masive aici și sunt bine-venite pentru ca și clădirile să își schimbe aspectul dezolant", a mai adăugat Decebal Făgădău. Cele 21 de străzi cuprinse în proiectul demarat la sfârșitul săptămânii trecute vor fi dotate cu mobilier stradal și stâlpi de iluminat public din fontă, dotările urbanistice fiind personalizate în stilul epocii interbelice. Întreaga zonă va fi amenajată în special pentru traficul pietonal.

În ce privește clădirile lăsate abandonate, reprezentanții Primăriei Constanța au declarat că vor face presiuni și vor da amenzi pentru a-i determina pe proprietari să le refacă sau să le scoată la vânzare.



Comentează știrea

adevar graieste
30 martie 2013
bine ca s-a inceput

insa sunt curios cum o sa ii oblige pe marii proprietari de cladiri cum este banca nationala,care are cladirea in renovare de 20 de ani sa o termine, nimeni nu zice ca nu o repara insa deja are 20 de ani, asta e chichita prin care se va strica ceea ce se face acum,vor lua autorizatii de renovare, consolidare, restaurare si le vor prelungi termenele la nesfarsit fara sa bage un ban in investitie ci doar in prelungirea autorizatiei

bok
30 martie 2013
si cu tiganii ce faceti?

tiganii vor fura toate bancutele si felinarele

nae
30 martie 2013
parcare

"...nu am prevazut strict locuri de parcare ... le vom stabili ulterior" ... se va parca haotic

coman
31 martie 2013
zona

Greu de crezut ca zona va prezenta interes.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Martie 2013
Stire din Social : Marea schimbare la față a Peninsulei
Marţi, 05 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Primăria Constanța nu are datorii"
Pagina a fost generata in 0.494 secunde