Cum vrea Primăria să reînvie centrul Constanței. IMAGINI CU NOUL PROIECT

4169
11

Articole de la același autor

Odinioară una dintre cele mai circulate artere ale municipiului Constanța, cu magazine mari și frumoase, strada Ștefan cel Mare a suferit în ultimii ani un declin vizibil. Deși este în centrul orașului, zona este aproape pustie. Rând pe rând, zeci de magazine s-au închis și toată forfota s-a mutat pe Bd-ul Tomis.


Primăria Constanța și-a pus în gând să revitalizeze strada Ștefan cel Mare și să-i redea faima de acum câțiva ani. Considerată stradă comercială, artera va fi modernizată și dezvoltată în vederea îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a activităților economice, precum și a calității urbane. "Practic, le vom permite agenților economici să facă terasă pe mijlocul străzii Ștefan cel Mare, cu condiția ca acesta să fie doar punct de desfacere și să închirieze spațiu comercial pe lateral", precizează viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău. 


Strada a fost delimitată pe două zone, una cuprinsă în perimetrul dintre strada Răscoalei din 1907 și strada Mihai Viteazul și una între strada Mihai Viteazu și strada Ștefan Mihăileanu. Amplasarea se va realiza pe mijlocul străzii Ștefan cel Mare, adiacent scuarului existent, în conturul unui culoar cu o lățime maximă de 4,5 metri, în cazul teraselor și a unui culoar de 2 metri în cazul comerțului. Vor fi amenajate patru subzone, două cu funcțiuni comerciale și două pentru alimentație publică. Subzonele comerciale vor fi așezate la marginile culoarului, iar terasele pe mijloc. Între aceste insule vor exista trei zone de trecere, cu o lățime de 14 metri, în care se va amplasa mobilier urban. 


Terase, jardiniere și plante naturale


În cadrul teraselor, amplasarea meselor se va realiza pe două rânduri într-un perimetru care nu va depăși lățimea de 4,5 metri, adiacent scuarului existent. În afara acestui perimetru se pot amplasa jardiniere și plante naturale în ghiveci, astfel încât lățimea totală a zonei să nu depășească 5,5 metri. Conform planurilor, în toată zona pietonală cuprinsă între strada Răscoalei și Ștefan Mihăi-leanu este interzisă amplasarea de rulote și containere. Orarul de func-ționare atât al spațiilor comerciale, cât și al teraselor pentru alimentație publică va fi cuprins între limitele maxime 8,00 și 22,00. Aprovizionarea cu mărfuri și produse se va face între orele 8,00 și 9,00. 


Mobilier de lemn, dar fără aspect rustic


"Vrem ca zona să arate frumos, astfel încât am prevăzut inclusiv tipul de mobilier pe care îl pot folosi agenții comerciali. Nu vrem scaune de plastic sau umbrele de la un anumit producător", mai explică viceprimarul Decebal Făgădău. Condiții de amenajare impun investitorilor ca materialele folosite să fie lemn sau materiale lemnoase cu aspect natural sau vopsit. Cromatica se va încadra în culorile maro, crem, alb, verde închis, bleumarin, evitându-se aspectul rustic al construcțiilor. Mobilierul va fi din lemn, de un singur tip pentru fiecare terasă, exclus material plastic, dar în concordanță cu arhitectura clădirilor și cu restul elementelor ce alcătuiesc terasa. 


Așadar, de la vară centrul Constanței ar putea arăta ca și centrele din Sibiu sau Brașov. Turiștii se vor putea răcori cu o limonadă sau o înghețată, iar agenții economici locali ar putea prospera. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
adevar graieste
23 ianuarie 2013
bucuria agentilor economici care sunt negrii,nu lucreaza la negru

in zona straziilor Romulus ,George Enescu si Ion Voronca cu strada Cuza Voda exista o retea tiganeasca de spalat masinile parcate accidental acolo,puradeii si tigancile spala masina parcata,iar tiganul sta la asteptarea soferului imprudent si ii cere banii pentru spalat,amenintandu-te voalat ca s-ar putea sa o gasesti zgariata si mai fara oglinzi daca nu dai si tu la copii contravaloarea muncii prestate,din pacate pica foarte multe femei in plasa,se sperie de ciorile adunate acolo.Sa nu credeti ca politia nu stie de asta, patruleaza pe acolo si se saluta cu incasatorul,e doar o coincidenta,bineinteles

Ce iaste o rama
23 ianuarie 2013
Anatomia turistului

Rama este un fel de tub digestiv fara ochi,fara nas si fara urechi.Rama are un orificiu bucal,un orificiu anal si un organ sexual.Rama face sex.Informati-l pe scutierul Fagadau ca turistul nu este un simplu tub digestiv.Cand Mazare va intelege care este deosebirea intre o rama si un turist,atunci se poate vorbi de revitalizarea strazii Stefan cel Mare.Spunet-i lui Mazare ca in afara de un tub digestiv si un organ sexual turistul mai are o gramada de neuroni.De ce un turist strain ar fi interesat sa bea o limonada pe strada Stefan cel Mare ? Colosseumul din Roma este vizitat anual de 5 milioane de turisti.Sa presupunem ca fiecare turist isi cumpara cate o inghetata de un euro.Cinci milioane de euro intra in buzunarele comerciantilor si producatorilor de inghetata pe bat.Revitalizarea strazii Stefan cel Mare trebuie sa fie gandita si sa faca parte dintr-un plan unic de reabilitare al centrului istoric.Primaria trebuie sa cheme arhitecti,urbanisti,istorici,oameni de cultura si sa tina cont de sfaturile lor.In rest sunt bani aruncati,tiganie si baloane electorale.

cititor
23 ianuarie 2013
pasaj

sa speram ca se va rezolva si problema pasajului subteran care este MIZERABIL de ani de zile!

Huoooooooooo!!!!!!!!!!!
23 ianuarie 2013
BISHNITZARILOR NENOROCITI

O SA PLATITI PENTRU FARADELEGILE ASTEA ! VRETI SA TRANSFORMATI CENTRUL ISTORIC AL ORASULUI IN BUTICAREALA IEFTINA ! NENOROCITILOR,FITI BLESTEMATI !

ion
23 ianuarie 2013
se compara cu sibiu si brasov?

idee este ok. intr-adevar si in sibiu si brasov e asa si e f frumos. doar ca, nu uitati ca in acele 2 orase te poti pliba si pe stradutele laterale, pe cand in consatnta daca ai facut aceasta imprudenta risti ori sa cada o ruina pe tine, ori sa te usureze niste baieti un pic mai bronzati de tot ce ai pe tine.. ori cine stie.. poate si mai rau.. ca sa nu mai vorbim de peisajul dezolant ce aduce cu irak-ul dupa bombardament....

Radu
23 ianuarie 2013
.....

Ioane, sincer, nu stiu daca esti minor sau batran, dar ca adult, nu poti sa'mi zici ca risti sa te usureze de tot ce ai niste tigani, adica ce fel de barbat esti tu ? Tine minte, pradatorii ii ataca NUMAI pe cei slabi. In al doilea rand, iar terase ? Constanta e plina de terase si mall-uri. Sunt si alte feluri de a moderniza centrul, nu numai prin terase, care sunt la tot pasul. In 10 ani nu o sa se mai numeasca Constanta, o sa se numeasca Terasa, daca o tinem tot asa...

Victoras de la oras
23 ianuarie 2013
Oras modern ?

Pana nu va fi curatata zona peninsulara cat si centrul orasului de ,,colorati nu se va putea face nimic .In prezent Constanta poate concura cu succes ca unul din cele mai urate orase romanesti .Si sa nu uitam ca este oras asa-zis turistic.Dar vorba aia - la trecutu-ti mare , caca viitor !

Miruna
23 ianuarie 2013
alea sunt timpuri duse si trecute pe veci,e acum avem o noua familie domnitoare ,famiglia si clanul mazare constantinescu

nu va mai bateti capul ca nu vor baga in seama parerile cetatenilor

constantean
9 februarie 2013
stefan cel mare

Cladirile cad pe tine, porumbeii te umple de rahat, iar tu, stai linistit si papi inghetata. Frumos.

hodoroncktronck
14 octombrie 2013
Primăria reînvie centrul Constanței?

Daca mai pun si terasele alea pe mijlocul strazii, pietonii pe unde mai circula, printre mese? Cred ca mai bine puneau un mare acoperis peste toata strada si rezolvau problema. Suferim se sindromul strungii la care se inghesuie toate oile. Cand merg prin astfel de spatii am impresia ca cineva vrea sa te bagen cu forta in vreun magazin sa cumperi ceva (marfa expirata si scumpa). Jalnic! Mai bine s-ar preocupa sa refaca fatadele multor cladiri de pe strada Stefan cel Mare si sa scoata niste paraziti din zona pentru ca sa ne putem plimba in tihna printe porumbei.

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Social : Mazăre vrea să tripleze taxa de habitat
Pagina a fost generata in 0.7832 secunde