Când va fi gata programul "Primul Salariu"

545
1
Când va fi gata programul

Articole recomandate

Coaliția PSD-ALDE va implementa programul "Primul Salariu", prin care tinerii cu studii superioare vor beneficia la încadrare de un salariu de 2.500 lei brut pentru primii trei ani de muncă,programe de ucenicie pentru învățarea unei meserii, programe de stagii pentru experiența profesională. De asemenea, va asigura burse profesionale pentru tineri, alocații pentru terminarea studiilor și pentru terminarea gimnaziului.


Programul "Primul Salariu" are în vedere stimularea tinerilor absolvenți deținători ai unei licențe de învățămant superior acreditat, prin garantarea unui salariu de încadrare de 2.500 lei brut timp de trei ani și prin subvenționarea angajatorului cu 50% din cheltuiala salarială, cu menținerea angajării timp de 5 ani", au transmis reprezentanții Ministerului Muncii.


Potrivit datelor din programul de guvernare, programul "Primul Salariu" ar urma să încurajeze inserția tinerilor pe piața muncii și va avea ca beneficiari 40.000 de absolvenți anual. Impactul bugetar estimat este de 180 de milioane de euro pe an, iar durata programului "Primul Salariu" va fi de patru ani.






Comentează știrea

Numarul 4
3 februarie 2017
Porcarie

Ce opreste un angajator sa concedieze angajatii actuali (exemplu cei care au rate si familii) si sa angajeze numai tineri pentru reducere de 50% Peste tot iti cer diploma de facultate la angajare de la banci pana la magazine de haine BCR, BRD, H&M, Zara etc. Ii dam afara pe cei cu varste de 25/30/35/40 ani ca sa angajam numai pe cei cu varste de 21-22 de ani Cum rezolvam problema somerilor tineri...creand someri mai in varsta ? Si de unde naiba bani pe reducere de 50% caci guvernul aduna banii tot de la noi astia care muncim si suntem mai in varsta....care e LOGICA ?!?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3315 secunde