Când va scăpa Constanța de câinii maidanezi?

1712
12
Când va scăpa Constanța de câinii maidanezi? - fotofondcaini-1474042098.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale promit un program de gestionare a populației canine și sterilizare gratuită pentru câinii cu stăpân


Constanța se luptă de ani buni să scape de câinii fără stăpân. Serviciul de Ecarisaj s-a declarat demult depășit de situație, abia reușind să răspundă solicitărilor oamenilor. Cu toate acestea, mii de patrupede, adunate de pe străzi, ajung să fie eutanasiate. Iubitorii de animale consideră aceasta un adevărat masacru, dar nici nu se găsesc soluții pentru ca bietele animale să fie mutate în adăposturi decente, ținute în viață sau chiar adoptate de familii.


Toată această situație a împărțit constănțenii în două tabere: cei care vor să scape de câini cu orice preț și cei care consideră că eutanasierea este o crimă. Autoritățile locale vor să împace pe toată lumea și caută variante pentru a rezolva situația cât mai curând. De altfel, viceprimarul Dumitru Babu a anunțat deja că Primăria Constanța intenționează să dezvolte un program de gestionare a populației canine și că va fi demarată o campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân.


Pe de cealaltă parte, asociațiile de protecția animalelor au demarat deja o campanie de strângere de semnături pentru stoparea eutanasierii câinilor în ecarisajul din Constanța. "La fiecare două ore, Primăria Constanța ucide un câine fără stăpân, ajungându-se astfel la un număr de peste 4.000 de câini anual. Acest lucru se datorează politicii primăriei, lansată în anul 2000, într-o încercare de a reduce numărul câinilor de pe străzi. În cadrul acestei politici, primăria a angajat societăți de reciclare pentru a captura și ucide câinii fără stăpân, fără a le da acestora o a doua șansă la viață prin adopție", precizează Cătălina Vasile, reprezentantul Asociației "Save the dogs and other animals" din Cernavodă.


Petiție pentru stoparea eutanasierilor


Deja, peste 60.600 de oameni din întreaga lume au semnat o petiție prin care îi cer primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, să oprească uciderea inutilă a câinilor fără stăpân din oraș. În locul acestui lucru, au cerut introducerea unei strategii umane de control a populației canine. De altfel, săptămâna aceasta, World Animal Protection și Asociația "Save the Dogs" au avut o întâlnire cu viceprimarul Constanței, Dumitru Babu, și Cristina Itoafă, directorul adjunct al departamentului de control al populației canine din Constanța, în vederea predării listei cu semnături și pentru a discuta modul în care municipalitatea poate implementa pe viitor un program de metode mai umane. În cadrul întâlnirii, viceprimarul a promis să dezvolte un Program de gestionare a Populației Canine. "Acesta va include dezvoltarea și implementarea unui regulament local având un departament special în cadrul municipalității, o campanie de sterilizare gratuită pentru câinii cu stăpân, promovarea informațiilor despre microcipare în rândul cetățenilor Constanței, prelungirea perioadei actuale de păstrare a unui câine în adăpost înaintea eutanasierii de la 14 la cel puțin 30 de zile, și redeschiderea adăpostului public în șase luni de la introducerea unui program de adopții", explică reprezentanții asociației. Mai mult decât atât, Dumitru Babu a promis implementarea programului educațional național al World Animal Protection cu privire la deținerea responsabilă de animale de companie.


Îi omoară degeaba!


Asociațiile de protecție a animalelor susțin că uciderea câinilor fără stăpân nu este o soluție. Potrivit acestora, în ciuda numărului mare de câini comu-nitari uciși în fiecare an, populația canină nu a fost redusă, demonstrându-se clar în acest mod că soluția nu este capturarea și apoi uciderea lor. "Au fost irosite milioane, în ciuda faptului că metode eficiente de control al populației există deja, fiind implementate cu succes la Cernavodă, de exemplu. Esențial este să nu se mai nască câini pe stradă, puțini pui supraviețuind condițiilor aspre. Adevărul este că, în Constanța, câinii fără stăpân provin de la cetățeni, care își abandonează câinii pentru că nu vor să mai aibă grijă de ei. Aceasta este problema pe care primăria trebuie să o gestioneze prin implementarea unor noi politici focusate pe controlul eficient al populației canine", este de părere Sabine Zwiers, managerul pe Europa al World Animal Protection.


Se redeschide adăpostul din Constanța


În cadrul recentei întâlniri, viceprimarul Dumitru Babu și-a asumat și redeschiderea, într-un termen de șase luni, a adăpostului public, însă de această dată cu un puternic accent pus pe un program de adopție eficient, dezvoltat cu ajutorul organizațiilor locale de protecție a animalelor. A acceptat și experiența asociației "Save the dogs" în vederea pregătirii lucrătorilor de la adăpost și a autorităților locale.


Recensământ al populației canine


"Vom continua să oferim suport, așa cum am făcut-o și până acum, prin ofe-rirea expertizei noastre și prin instruirea personalului primăriei și a autorităților - precum poliția. Este important ca primăria să înțeleagă cauza problemei, iar noi putem oferi consultanță pentru elaborarea unui recensământ al populației canine", a completat Filippo Agostino, directorul asociației "Save the dogs".


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Rec
17 septembrie 2016
De ce

De ce asociatiile astea nu isi asuma ele ingrijirea cainilor daca tot le pasa? In alte tari asociatiile aduna mancarea ramasa din restaurante si hranesc aceste animale....cauta fonduri, fac campanii prin care sensibilizeaza populatia sa adopte.... Asociatile fac ceva.... La noi, ne-am invatat sa ne dea cineva mereu ceva fara sa ne implicam. Cunoasteti vreo asociantie de protectie a animalelor? Pun pariu ca auziti de ele doar cand latra ca sunt omorate biete animale... In restul timpului nu fac nimic pentru ele.

Catalin
17 septembrie 2016
EUTANASIEREA !!!!

Iubitorii astia de animale sa ia patrupedele acasa , nu sa semneze petitii pe internet. Lumea e atacata pe strada si chiar omorata de javrele astea , iar noi ne poticnim de cateva mii de cretini care se-apuca se semneze petitii. Luati-i in .... acasa.

Un frustrat
17 septembrie 2016
O tara libera este tara cu multe reclamatii

In Romania,o tara libera,s-a incetatanit un principiu fundamental al democratiei,conform caruia libertatea mea se termina acolo unde unde incep dracii altuia.Adica,in momentul cand cel de langa tine este gata sa se sinucida de disperare sau neputinta,inseamna ca libertatea ta s-a terminat.Nu trebuie sa mai intinzi coarda.Sa dam cateva exemple.1)-Omul are voie sa construiasca ce vrea in curtea lui.In momentul cand te-a reclamat vecinul,inseama ca trebuie sa te opresti.Din cauza asta noi ne-am organizat pe sectoare.Vecinul de la 4 sta cu ochii pe geam ca sa pazeasca excavatorul,cel de la parter pazeste PUZ-urile lui Fagadau,eu pazesc usa Cremenalului.Avem ocupatie.2)-In fiecare noapte pe strada mea au loc curse cu masini tunate(liniute, Parc Gara,Bdl.1 Mai).Politia nu vede.Daca nu i-a reclamat cineva, inseamna ca mi s-a parut.3)-Vecinul isi bate nevasta in fiecare zi.Are voie ca este in casa lui.Daca nu l-au reclamat vecinii inseamna ca nu o bate.Mi s-a parut.4)-In ultimii 5 ani am inregistrat 4 tentative de spargere a locuintei mele.Daca eu nu am reclamat la polititie,inseamna ca numarul de spargeri este din ce in ce mai mic in evidentele politiei.5)-Un vecin a montat o cusca de caine la cativa metri de geamul meu.Fara acordul asociatiei de proprietari a infiat un caine maidanez.Parfum de cacat,galagie,hamaiala zi si noapte.Daca eu nu l-am reclamat la Primarie inseamna ca masurile luate de noul primar sunt corecte.6)-Nu faci 10 pasi pe strada fara sa calci intr-un cacat.Daca am reclamat la Politia comunitara,inseamna ca am ciuda pe iubitorii de caini.Sunt un criminal,sunt o ghioaga,un reclamagiu.7)-Trotuarele sunt ocupate de masini parcate aiurea.Pe carosabil nu poti sa arunci un ac.Cand politia m-a prins pe carosabil m-a amendat imediat.Daca eu nu am contestat amenda,inseamna ca politia si-a facut datoria.Domnilor,cand aveti de gand sa ma respectati si voi pe mine ?

Mda
17 septembrie 2016
mda

Iti inteleg frustrarea. Solutia aplicata de mine este :"Da-te batut !" Bucura-te de viata ca-i scurta sa ti-o irosesti cu toti jegosii.Succes.

Răspuns la: O tara libera este tara cu multe reclamatii
Adăugat de : Un frustrat, 17 septembrie 2016
In Romania,o tara libera,s-a incetatanit un principiu fundamental al democratiei,conform caruia libertatea mea se termina acolo unde unde incep...
Constantean
17 septembrie 2016
Mizerie

Din păcate constanța a devenit cel mai mizerabil oraș, câini peste tot , țigani, blocuri construite haotic pe spații verzi , biserici în parcuri , a devenit un oras de beton , sufocant, sunt multe lipsuri dar , din păcate e prea târziu si pentru noi dar si pt.generațiile următoare .

cantemir
17 septembrie 2016
caini maidanezi,sobolani

cei care iubesc cainii maidanezi sa-i manance/in oras am vazut si sobolani/exista si tigani educati dar exista si elevi-problema cu parinti in functii!

Elvira
17 septembrie 2016
Rezolvare

Rezolvarea exista si exista legi in acest sens. Sterilizarea obligatorie a animalelor din curti si case, microciparea si inregisitrarea lor in regisrul national si PEDEPSIREA abandonului conform legii. Cainii nu se teleporteaza, ei sunt animale domesticite dependente de om. Omul e trebuie sa reziolve prin respecatrea legii. Cainii sunt chinuiti abandonati iar pe strazi sunt nemancati insetati, niciun iubitor de animale nu ii vrea pe strazi. Insa problema e abandonul si complicitatea autoritatilor care face bani grei din asa zisa gestionare a cainilor. Se sifoneaza bani prin firmele de casa ale administratiei. Daca ar disparea cainii ar disaprea banii pe care ii fac, punand cateva milioane de caine in timp ce cainii mor de foame si batuti in adaposturi. Deci sa se aplice legea cu castrarea obligatroie si pedepsirea abandonului si nu vom mai avea caini pe strada. la fel e in olanda nu au caini pe strazi dar sunt obligati sa castreze iar pentru abandon amenda e de cateva mii de euro. Voi ce faceti aici va plangeti ca ciobanul din miorita? exiosta rezolvare si e de mult.

@ Elvira
17 septembrie 2016
Tu ar trebui să fii sterilizată

Mare păcat că mă-ta nu a fost sterilizată înainte de a avorta o idioooată . Niciodată pe fața pămîntului nu a existat legea sterilizării cîinilor care au stăpîn!!! Dar, atrocitatile care au inceput sa se faca in Romania impotriva stapinilor care au ciini sunt revoltatoare. Au dat legea sterilizării cîinilor care au stăpîm. Mîine vor da legea sterilizării tuturor animalelor domestice, iar poimîine vor da legea sterilizării copiilor.

ionica
18 septembrie 2016
cand scapam de catei ...

De fapt la intrebarea din titlul articolului exista un singur raspuns : vom scapa de ei numai cand vom scapa de maidanezii care administreaza din ce in ce mai mizerabil acest oras !

mm
18 septembrie 2016
m

Iar v-a inflamat andreea!Nu ti-au venit banii de la radet,raja sau primarie?Eu personal o sa cred in asociatiile pentru protectia cainelui cand o sa-i vad cu lopatica dupa stapanii de caini sa le adune rahatul.Asa ca exemplu.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5024 secunde