Candelele speranței, aprinse de Ziua Mondială de luptă anti-SIDA

519
Candelele speranței, aprinse de Ziua Mondială de luptă anti-SIDA - ziuamondialaantisida13-1322770611.jpg
Zeci de lumânări au fost aprinse, aseară, pe platoul din fața City Park Mall, în memoria celor răpuși de cumplitul virus HIV. Voluntarii Fundației "Alături de voi" au aprins, la ora 16.00, "candelele speranței". Gestul lor se vrea și un semnal de alarmă asupra situației grave din cauza subfinanțării Programului național HIV/SIDA, ceea ce pune în pericol viața acestei categorii de pacienți.
Conform statisticilor naționale, numărul persoanelor infectate cu HIV a crescut în 2011, aceasta fiind și una din consecințele faptului că nu există o politică de prevenire eficientă. De altfel, fondurile alocate realizării de programe de prevenire sunt aproape nule.
"Sănătatea publică este pusă în pericol, din cauza faptului că nu există o încurajare a testării pentru depistarea infecției cu HIV și multe persoane află că sunt infectate după mult timp de la infectare. Programele de reducere a riscurilor prin care se derulau activități de prevenire, precum și de distribuire de prezervative și seringi vizând persoane aparținând grupurilor vulnerabile s-au diminuat constant: scăderea numărului de prezervative și seringi distribuite coincide cu creșterea incidenței HIV în gru-purile de risc", explică Mirela Ivan, reprezentantul "Alături de voi" Constanța.
Pentru a sensibiliza guvernanții asupra acestei situații grave, fundația a lansat o petiție pe Internet, intitulată "Nu transformați politica de sănătate publică în politică de exterminare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Boala care a speriat omenirea
Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Mai puține victime ale virusului HIV
Pagina a fost generata in 0.3502 secunde