Caravana SMURD vine la Constanța să ne instruiască

197
Caravana SMURD vine la Constanța  să ne instruiască - caravanasmurd-1467906910.jpg
Pompierii și medicii SMURD pleacă într-o caravană, în 20 de localități din țară, printre care și Constanța, pentru a ne instrui cum să facem față situațiilor de urgență.

Începând de astăzi și până pe 30 septembrie, un centru de formare mobil se va deplasa pentru a organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Cursurile vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc., și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Participanții vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar cursul va conține și o parte practică interactivă, în care vor fi prezentate măsurile de prim ajutor de către un paramedic SMURD, precum și demonstrații de stingere a incendiilor.

Cursurile de instruire medicale se adresează atât populației, cât și profesioniștilor din cadrul sistemului de urgență și sunt susținute de formatori specializați, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4734 secunde