Unde sunt asigurările de viață ale pompierilor, dle Arafat? "Ne plângem eroii 3 zile și apoi statul român își bate joc de familiile acestora"

92526
6
Unde sunt asigurările de viață ale pompierilor, dle Arafat?

Articole de la același autor

"Ne amintim de acei dintre noi,

Ce astăzi sunt îngeri, dar și eroi,

Al căror crez totdeauna a fost,

Să-și riște viața dându-i un rost,

Salvând o viață, poți salva,

O lume-ntreagă, chiar de-i preț viața ta" (Imnul salvatorilor)

Se spune că pompierii nu mor niciodată, ei ard mereu în sufletele oamenilor pe care i-au salvat. Își sacrifică viața, își lasă în urmă soții, copii și părinți îndoliați pentru a-și salva semenii. O meserie în care sacrificiul suprem este cap de listă în fișa postului.

Ieri a mai murit un pompier, căzut la datorie, în timpul unei misiuni. Acum câteva zile, patru salvatori SMURD au căzut la datorie. Zburau în condiții meteo dificile pentru a ajunge la un om ce avea nevoie urgentă de ajutor pentru a-i fi salvată viața. Din păcate, nu au mai ajuns la destinație. Anul trecut, în luna august, un pompier din Constanța murea într-o explozie în timp ce încerca să stingă un incendiu. Și lanțul tragediilor salvatorilor pot continua cu cei patru salvatori SMURD care au căzut cu elicopterul în Lacul Siutghiol.


Au fost declarați eroi, au fost decorați și înaintați în grad post-mortem. Au fost înmormântați cu onoruri militare și oficialități la căpătâi. După care, liniște. Statul român și-a luat rapid mâna de pe familiile îndoliate. Prețul sacrificiului suprem a fost evaluat de autorități cinic și sec: pensii de urmaș de 300 de lei pentru copiii decedaților. Au rămas în urmă copilași de doar câțiva anișori care, pe lângă pierderea mamei sau tatălui, trebuie să învețe să trăiască dintr-un venit de 300 lei. Atât valorează pentru statul român viața salvatorilor.


Însă, mult mai importantă este întrebarea: "Unde sunt asigurările de viață ale pompierilor, d-le Arafat?". Vă lăudați că investiți în dotarea și perfecționarea SMURD-ului, a detașamentelor de pompieri, însă cum rămâne cu viața acestor oameni? Pompierii pleacă la intervenții, dar nu știu dacă se mai întorc! Vă este cunoscută această frază? Face parte din viața fiecărui salvator, face parte din lumea dureroasă și tristă a familiilor pe care acești EROI le lasă în urmă!

Nu v-am auzit niciodată vorbind despre asigurările de viață ale pompierilor! Cât ar costa ele, de ce nu le faceți? Sunt prea scumpe? Dar viețile oamenilor dvs. nu sunt prețioase?

"Dumnezeu să-i ierte pe eroi, de ieri, de azi și de mâine ! Domnule Arafat, ar trebui să luați în calcul și ce rămâne în urma acestor eroi. Ar trebui să vă asigurați ca acești oameni nu mor degeaba, cu tot riscul asumat. Ei lasă acasă copii de școală, de liceu, de facultate, care pierd, pe lângă un suflet drag, un real suport material. Ce face statul pentru urmașii eroilor? Cum respectă statul acești eroi și de ce nu le asigură acestor copii același nivel de existență pe care îl aveau când părinții lor trăiau. Sacrificiul acestor eroi e dublat de sacrificiu copiilor lor pe care statul român îi tratează cu totală indiferență. De fiecare dată ne plângem eroii 3 zile și apoi statul român își bate joc de familiile acestora", Betty Fripis, soția slt. (p.m.) Marius Daniel Fripis, decedat anul trecut într-o intervenție.



"Nu ne trebuie eroi. Avem nevoie de soții noștri acasă nu de o decorare care nu ține de dor și jale. Poate mai mult respect pt. ei din partea statului ar fi de ajuns să se întoarcă acasă sănătoși. Nu în sicrie cu poza lor pe postament..." – soția unui pompier. 



Comentează știrea

coleg
7 iunie 2016
dreptate si nu prea

asa este. statul nu da 2 bani pe viata unui om. dar de ce cineva cu asa o meserie riscanta nu se gandeste in primul rand el la copii si sotie si nu isi face el singur o asigurare de viata?

jj
7 iunie 2016
j

Daca vrea sa-si faca singur, cred ca il costa cam mult. Te intreaba aia ce ocupatie ai, tu zici pompier,,,opa se aprinde beculetul...asta e de risc. pam 1000 lei /an. Daca impingi mouse-ul toata ziua si duci 3 hartii la alt etaj, e un risc mai mic pt asiguratori.

Un pompier
7 iunie 2016
Asigurari

Au încercat colegi de-ai noștri sa își facă asigurare și au fost respectuos refuzați pentru timpul cât suntem la serviciu. În timpul liber, da.

Alex
7 iunie 2016
va e frica

Va e frica sa va dati numele pompierilor ca va pierdeti serviciile datorita lu Arafat care nu da un sfant pe vietile voastre! Scrieti-va numele si luptati dragi pompieri, sunt drepturile voastre! Dati-l jos pe insensibil! Ca el nu-si va da demisia nici dupa ce va muri ultimul din voi!

Pompier x
7 iunie 2016
Asigurări ? Niciodată

Motivul pentru care nu avem asigurări ? Este simplu: asiguratorul îți impune unele condiții , in primul rând echipament de protecție . Casca de plastic ( casant) dacă o scapi pe ciment se sparge.in alte țări cred ca nici pe apa nu ai voie cu ea, Nomex din 2005 , dar el oferă protecție max 2 ani ..nu 11 Așadar cu Nomex de 10-11 ani si casca de 5 lei nimenea nu îți face asigurare. Ați aflat motivul pentru care nu exista asigurări ( părerea mea).

Neevoasa
7 iunie 2016
Pompieri

Inca un pompier mort pentru România și pentru ce?!?! Doi copilași nu o sa își cunoască niciodată tatăl și pentru ce ?!?! O sotie care trăiește clipe de groază și pentru ce?!?! Pentru a noastră țară și ai săi locuitori?!?! Am uitat ce înseamnă bunătatea, generozitatea și dorința de a face bine. Se trezesc în noi aceste simțiri doar când ne lovește o tragedie si ATÂT. Cât o să ne mai suporte acest Pământ pe care îl rănim în fiecare zi?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.0415 secunde