Carne stricată și produse străine vândute drept românești, capcanele din marile magazine

293
Carne stricată și produse străine vândute drept românești, capcanele din marile magazine - carnestricata-1393268454.jpg

Articole de la același autor

r Protecția Consumatorilor a oprit de la vânzare peste trei tone de carne alterată


Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au oprit definitiv de la vânzare peste trei tone de carne stricată găsită în marile magazine din toată țara. Acesta este bilanțul controlului efectuat de ANPC zilele trecute în toate supermarket-urile, ca urmare a unei sesizări făcute de un consumator care a cumpărat salam stricat. Valoarea totală a amenzilor date de comisari se ridică la 370.000 de lei. 
Acțiunea tematică națională a avut ca obiect verificarea calității unor produse alimentare, cum ar fi salam feliat ambalat în vid, capete de salam în vid, dar și alte mezeluri. În total, au fost controlați 222 de operatori economici și 16.526 de produse din carne. La final, au fost oprite definitiv de la comercializare 3.456 de kilograme și alte 2.413 kg au fost retrase temporar, până la remedierea deficiențelor. 
Comisarii Protecției Consumatorilor au găsit produse cu ambalajul devidat, fiind afectate caracteristicile de siguranță ale producătorului, produse ambalate fără elemente de identificare, ceea ce a dus la concluzia că produsul este nesigur și la scoaterea acestuia de la comercializare, neconcordanțe între datele produsului original și cel feliat, capete de salam la care lipseau data durabilității minimale, precum și a elementelor de caracterizare, cu o culoare modificată atât la interior, cât și în profunzime, cu miros acru alterat, în pungi devidate prin exprimări de lichid, ambalaj bombat și nespecific. 
De asemenea, reprezentanții ANPC au identificat cazuri în care, prin afișarea steagului românesc pe un produs de proveniență UE, chiar dacă era ambalat în România, se inducea ideea că respectivul produs este românesc. În plus, au fost găsite situații în care existau neconcordanțe între țara de origine (UE), care apărea în documente și prezentarea originii la raft, ca fiind un produs românesc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Luni, 20 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Când depui o reclamație la OPC
Pagina a fost generata in 0.5454 secunde