Carnea și cancerul / Ce spune Comisia Europeană despre avertismentul OMS

417
1
Carnea și cancerul / Ce spune Comisia Europeană despre avertismentul OMS - carne-1446214858.jpg
Recentul raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în care se menționează că produsele din carne procesată și carnea roșie sunt alimente posibil cancerigene nu trebuie primit cu "isterie" și nu înseamnă că este cazul să renunțăm la consumul produselor din carne, a declarat comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, citat de agenția EFE.


"Carnea are compuși necesari corpului nostru, dar important este să nu o consumăm în exces și să nu uităm de fructe și legume", a indicat oficialul comunitar. În acest sens, el a dat ca exemplu dieta mediteraneană, "care include și carnea roșie".

Potrivit respectivului raport elaborat de Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC), organism din cadrul OMS, există o legătură între consumul de carne roșie sau de carne procesată și riscul îmbolnăvirii de cancer. În studiu se estimează că un consum zilnic de 50 de grame de carne procesată crește cu 18% riscul de a dezvolta mai târziu cancer de colon.



Comentează știrea

Cosmin
30 octombrie 2015
Cum sa faci bani online!

Cum sa faci bani online! In aceste timpuri este nevoie sa inveti rapid cum sa faci bani online! Profita si tu imediat de acest sistem care te indruma pas cu pas si te invata cum sa faci bani online! Incepe urgent sa te instruiesti cum sa faci bani online! Noi, cu o echipa dinamica si tanara, suntem alaturi de tine si te ajutam cu cea mai mare seriozitate sa reusesti! Numai cand doresti cu cea mai mare seriozitate sa schimbi ceva in viata ta, cauta-ne la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8047 secunde