Cartier rezidențial pe malul mării. Blocuri de 12 etaje, la Pescărie

2471

Articole de la același autor

Zona Pescărie, din Constanța, ar putea deveni cartier de lux pe malul mării. Un investitor din București a pornit de mai bine de un an demersurile pentru a construi, chiar lângă plajă, un ansamblu rezidențial cu blocuri turn de 12 etaje.


Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a emis, săptămâna trecută, decizia prin care solicită evaluare de mediu pentru un nou Plan Urbanistic Zonal în zona Pescărie. Ion Maticiuc vrea să modifice PUZ-ul astfel încât să primească autorizația de construire de la Primăria Constanța pentru complexul rezidențial de pe malul mării. Conform legii, conducerea APM Constanța a stabilit că "Planul Urbanistic Zonal Bulevardul Mamaia, aleea Studenților, Cămin Pescărie - Universitatea «Ovidius» și proprietăți private, pentru imobilul - teren și construcții situat în județul Constanța, municipiul Constanța, bulevardul Mamaia nr. 304 - 304A - 304D - 304F - 304G - 304H necesită evaluare de mediu, urmând a fi supus procedurii de adoptare cu aviz de mediu".


Noul PUZ are rolul de a stabili noile reglementări cu privire la regimul de construire, funcțiunea amplasamentului, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului, procentul de ocupare a terenului, retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei.


Terenurile însumează peste 3.500 de metri pătrați, sunt în proximitatea zonei de coastă și prezintă interdicție temporară de construire, până la aprobarea PUZ-ului. Totuși, toate parcelele sunt libere de construcții, cu excepția unui lot de 2.500 de metri pătrați, care are pe el trei corpuri vechi.


Terenuri cumpărate în urmă cu 14 ani
Conform documentației depuse deja la Primăria Constanța, cinci loturi au fost achiziționate de către Smaranda și Ion Maticiuc, prin vânzare-cumpărare, în anii 2005 și 2006, iar un loc de 2.499,1 metri pătrați, cel pe care se află și magaziile respective, a fost cumpărat prin licitație publică, în toamna anului 2004. Primul teren, de 500 mp, a fost obținut prin contract de vânzare - cumpărare, încheiat pe 11 martie 2005. Cel de-al doilea teren, tot de 500 mp, a fost apoi cumpărat șapte luni mai târziu. Apoi, pe 30 mai 2006, familia Maticiuc a mai achiziționat o parcelă de 189 mp, pe 31 iulie 2006 - o parcelă de 300 mp, iar, pe 8 septembrie 2006, a obținut încă 350 mp.


Șase blocuri, cu birouri și spații comerciale la parter
Investitorii vor să ridice pe porțiunile respective șase imobile, realizând un ansamblu rezidențial. Imobilele vor avea două niveluri de subsol, magazine și spații comerciale la parter. Etajele superioare vor fi retrase, fiind realizate sub formă de terase. Dezvoltatorul imobiliar se angajează să amenajeze numeroase spații verzi la sol, dar și terase verzi. "Având în vedere contextul vecinătăților, propunerea vizează un regim de înățime P+12 etaje, pentru a se crea o compoziție volumetrică a fondului construit în zonă. Vecinătățile dispun de un regim de înălțime cu P+6 etaje - 7 etaje, ansamblul rezidențial Spectrum, cu un regim de înălțime P+10 etaje - 12 etaje. Regimul de înălțime maxim propus este 2S+P+12 etaje, un procent de ocupare a terenului de 60% și funcțiunii de servicii, inclusiv retail, birouri, sedii de bancă, acvitități comerciale și de alimentație publică, locuire colectivă, spa, locuri de joacă și activități sportive în spații acoperite", este precizat în documentația depusă la Primăria Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.309 secunde