GALERIE FOTO / Turnuri de 24 de etaje vizavi de Parcul T─âb─âc─ârie

18457
9
Constan╚Ťa ar putea avea ├«n doi - trei ani primii zg├órie-nori. Patru blocuri de c├óte 24 de etaje, cu peste 80 de metri ├«n─âl╚Ťime, vor fi ridicate de o companie de investitori ├«n cadrul unui complex reziden╚Ťial care se vrea a fi unul dintre cele mai luxoase din ╚Ťar─â. Vor fi, ├«n total, 672 de apartamente, cu 844 de locuri de parcare asigurate ├«n parc─âri subterane ╚Öi 12 locuri la suprafa╚Ť─â.

Blocurile vor fi construite de firma Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, cu sediul ├«n Bucure╚Öti, pe un teren de peste 7.500 de metri p─âtra╚Ťi, pe strada Soveja, vizavi de Parcul T─âb─âc─ârie, ├«ntre actualul supermarket Lidl ╚Öi Palatul Copiilor. Fiecare imobil va avea spa╚Ťii comerciale la parter, de diferite dimensiuni, trei niveluri de subsol ╚Öi c├óte 168 de apartamente ╚Öi garsoniere. Documenta╚Ťia este ├«n lucru, ├«n cursul s─âpt─âm├ónii trecute fiind solicitat avizul de mediu de la Agen╚Ťia pentru Protec╚Ťia Mediului Constan╚Ťa.

Conform certificatului de urbanism emis de Prim─âria municipiului Constan╚Ťa ├«n luna iunie 2017, amplasamentul se afl─â ├«n zon─â func╚Ťional─â destinat─â complex imobile cu regim mare de ├«n─âl╚Ťime – locuin╚Ťe colective, comer╚Ť ╚Öi hotel. Suprafa╚Ťa propriet─â╚Ťii este de 7.592 metri p─âtra╚Ťi. Suprafa╚Ťa construit─â va fi de 2.686, 41 metri p─âtra╚Ťi din tot lotul, reprezent├ónd 35,38% din suprafa╚Ťa total─â. Pe aproape o treime din teren vor fi amenajate spa╚Ťii verzi, totaliz├ónd 2.328,11 metri p─âtra╚Ťi, iar pe o alt─â treime vor fi amenajate alei pavate, pentru circula╚Ťie (2.577 mp). Fiecare bloc va avea la etajul al 25-lea o teras─â circulabil─â.

Sisteme moderne de parcare a mașinilor

Subsolurile cl─âdirilor vor fi organizate ca spa╚Ťii destinate parc─ârii, ad─âpost local antiaerian ╚Öi spa╚Ťii tehnice. Accesul ├«n imobile se va face prin intermediul unui lift auto, care va avea sta╚Ťia de plecare de la nivelul solului ╚Öi care va ajunge la nivelurile inferioare ale cl─âdirii, la subsoluri. Accesul pietonal ├«n cl─âdiri spre subsoluri se va putea realiza prin dou─â sc─âri, dar ╚Öi cu un lift. ├Än interiorul ansamblului vor fi construite str─âzi perimetrale. Subsolul pentru ├«ntreg ansamblul de cl─âdiri va ad─âposti 844 de locuri de parcare ╚Öi va avea trei nivele subterane, iar accesul se va realiza de pe toate laturile amplasamentului. Fiecare nivel va fi prev─âzut cu sisteme de parcare pe dou─â nivele, care asigur─â gararea a patru sau ╚Öase locuri de parcare.

Pe fiecare dintre etajele 1 - 24 vor fi construite c├óte opt garsoniere, 12 apartamente cu dou─â camere ╚Öi opt apartamente cu trei camere, rezult├ónd un total de 672 unit─â╚Ťi locative. La parter, corpul A va avea 386,39 metri p─âtra╚Ťi de spa╚Ťii comerciale, corpul B va avea 292,06 metri p─âtra╚Ťi, iar corpurile C ╚Öi D c├óte 168,88 metri p─âtra╚Ťi de spa╚Ťii comerciale. Garsonierele vor fi de dou─â feluri, unele cu o suprafa╚Ť─â de 28,06 metri p─âtra╚Ťi, altele de 32,95 mp. Apartamentele de dou─â camere vor fi ╚Öi ele de trei tipuri, ├«n func╚Ťie de suprafa╚Ť─â, de 49,95 mp, de 56,04 mp ╚Öi de 56,21 mp. Iar apartamentele de trei camere vor fi de 62 ╚Öi 69,33 mp.

Spa╚Ťii verzi pe o treime din suprafa╚Ťa terenului

La exteriorul ├«ntregului complex se vor amenaja circula╚Ťii auto ╚Öi circula╚Ťii pietonale finisate cu pavaj de exterior rezistent la trafic. Spa╚Ťiile verzi vor fi vizibile din circula╚Ťiile publice ╚Öi vor fi amenajate peisagistic cu vegeta╚Ťie de talie joas─â specific─â zonei.

├Än ce prive╚Öte solu╚Ťiile alese de investitori pentru construc╚Ťie ╚Öi finisaje, structura de rezisten╚Ť─â a cl─âdirilor va fi din st├ólpi ╚Öi grinzi, realizat─â din beton armat, iar funda╚Ťia va fi tot din beton armat. Pere╚Ťii exteriori vor fi f─âcu╚Ťi din zid─ârie neportant─â cu o grosime de 25 cm, vor fi placa╚Ťi spre exterior cu termosistem din polistiren ╚Öi vat─â mineral─â de minimum 10 cm peste care se va aplica tencuial─â structurat─â ╚Öi vopsea de exterior. Spre interior, zid─âria exterioar─â va avea un strat de tencuial─â, un strat de glet ╚Öi vopsea lavabil─â de interior. Compartiment─ârile interioare vor fi din pere╚Ťi u╚Öori, realiza╚Ťi din gips carton sau zid─ârie BCA ori c─âr─âmid─â. T├ómpl─âria exterioar─â va fi cu geam tip termopan.

Comentează știrea

Vasilica
11 martie 2018
Si uite asa mai aglomeram orasul

Multumiti Primariei Constanta si mai ales consilierilor locali pentru solutiile privind fluidizare traficului din zona Delfinariu. Inchipuitiva zona Delfinariu cu inca 1000 de masini in trafic...In loc sa modificati sa nu se mai construiasca in pe stradute ..turnuri...cam asa arata viziunea Arhitectului Sef. Multumim pentru acest minunat proiect.

Liviu Chilian
12 martie 2018
SeKuristimea ceausista kkpIUDAlista si distrugerea Romaniei!

Motto: "De la Ana Ipatescu, eroina pasoptista, femeie adevarata!, la Alexandracula Athanase(nepoata-"iubita" a schizofrenic-paranoicului Drakknea, Kumanul Vechi ce a incalekkt, si el, fosta Romanie), trecand prin psihopatele curve Magda Wolf(Elena Lupescu) si Ciocanitoarea Woodry, sau cum pot fi batjocoriti si exterminati urmasii dacilor, cei... mai viteji si drepti dintre Traci". --- Din EVZaluzi, cel mai demential-pornografic "ziar" tampitopolean. ""Metoda Madagascar": Cum ar vrea Fekix Stroe sa puna mana pe "mina de aur" de sub Spitalul Portului Constanta. Fostul sinistru al antitransporturilor, Felix Stroev, Bulkkroiul cu ceafa foarte groasa, SEKURIST-satanic ceausist, a incercat sa musamalizeze o afacere imobiliara cu terenul Spitalului Port Constanta la care a fost partas alaturi de Radu Mazare. Valoarea terenului este de multe milioane de euro". --- De ce merdia locale din Kustendge nu informeaza despre crimele suprarealiste pe care mafia Zsidano-Pesedista-Mazare continua sa le comita? De ce merdia din Tampitopole sunt inaintea...gaze-tarilor kustendilii? --- Am cautat informatii despre "Bogaris", crima organizata din "imobiliare". Oficial, este din Spania. Un spaniol are 0,1% din actiuni. Restul..."actionarilor" secreti sunt, ati ghicit, seKuristi-satanici ceausisti ce au depus in paradisuri fiskale, banii FURATI de la gura copiilor Romani. Criminalii se intorc, intotdeauna, la locul crimei. Ceausistii-tortionari-dementiali deveniti acum kkpIUDAlisti de "succesuri" cu cele 400 miliarde dolari shmangliti din Gragdina Maicii Domnului, asociati cu Zsidanul-Satanic Schwartzenebunu, "investesc" in Kustendge. Ridika monstrii de beton in parcul in care ar trebui sa se joace copilasii Romanilor! Copilasi ce numai sunt! Sunt exterminati cu sange rece de catre...aparatorii PatRAIEI Rromarlane! --- D'le! Cum este posibil! Unde vor sa ajunga kkpIUDAlistii Rromarlani? Romanii pleaca din Tara, cei ce raman sunt exterminati! Pt cine ridika blocuri kkpIUDAlistii ultracleptomaniaci? Pentru muncitorii comunisti Cubanezi, Vietnamezi, Chinezi, Nord Coreeni sau Laotieni...salvatorii kkpIUDALismului rromarlanesc, ce vor fi adusi, curand, in Kustendge?

Cristi ...
12 martie 2018
PARCARE PE HARTIE

Problema este ca aceste parcari din etajele interioare , nu pot fi folosite. Este un truc , ca sa dea bine pe hartie, vor baga acolo 2-3 ... lifturi , sa vada onor comisia de receptie ca se poate baga masina acolo si dupa aceea vor face spatii comerciale din aceste locuri de parcare. Aceasta speta este folosita peste tor... masinile vor sta prin cartierul apropiat pe trotuare.....

gogu
12 martie 2018
buna gluma

"Spa╚Ťii verzi pe o treime din suprafa╚Ťa terenului"- ha ha ha

Fagadau ati ales ?
12 martie 2018
Aveti ce v-ati dorit,aveti Mazare.

Hai sictir alegatorule ! Tu nu contezi.Cred ca ai vazut.In schimb esti vinovat de complicitate.Eu te acuz de complicitate.Te-au parasit pana si copii.Am fost al doilea oras din Romania,am avut o populatie de peste 300.000 de locuitori.Azi populatia orasului este mai mica de 280.000.In schimb se construiesc turnuri cu 270 etaje.O sa va revoltati cand orasul va fi invadat de populatii asiatice. Idiotilor ! Copii vostri nu au fost buni.

jan
12 martie 2018
ce nernici

nemernicii fura parcul. aSTA AM VOTAT ASTA AVEM

Nume
12 martie 2018
Exact asta ne lipsea

Blocuri, betoane si mai multe masini....dementii dracului care dati autorizatii de constructii!!!...pai nu vedeti ca orasul este deja sufocat blestematilor?!!!!?!?....avem nevoie de spatii verzi, de parcuri si strazi largi, avem nevoie de atatea in orasul asta nenorocit si voua va arde doar de profit, nu va mai saturati cretinii dracului!!!

Sjdjdj
12 martie 2018
Imi vine sa plang

Ce oras a fost Constanta odata si-n ce hal este acum!! Este strigator la cer dar degeaba....cainii latra ursul trece...si exact asta va mai ramane in acest oras: caini, tigani, cocalari , curve, boschetari, bisnitari etc....toate rebuturile societatii se varsa in aceasta cloaca de oras.

Ba Fagadaaulee
13 martie 2018
Primariw nerusinata !

Fagadaule.. tu nu poti sa pricepi ca blocurile turn omoara infrastructura rutiera, care nu a fost gandita pt densitate mare de populatie? Vrei sa ajungem ca in Bucuresti sa nu mai putem sa circulam pe strazi.. sa stam bara la bara...?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2653 secunde