Ședință de urgență la Primăria Constanța. Se fac pași repezi pentru înființarea Colegiului Militar

1255
2

Articole de la același autor

Consilierii locali ai municipiului Constanța se reunesc, de urgență, vineri, 23 februarie, în cadrul unei ședințe extraordinare. Întâlnirea va avea loc în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ, de la ora 12.00.

Pe ordinea de zi se află cinci proiecte de hotărâre inițiate de primarul Decebal Făgădău.

De ce atâta grabă, încât este nevoie de o ședință extraordinară?

Răspunsul este dat chiar de proiectele aflate pe ordinea de zi, de unde reiese că se fac pași importanți pentru înființarea Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza", instituție care urmează să funcționeze în locul unde acum se află Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza". La rândul lor, elevii de la Marină Civilă urmează să fie mutați într-o altă locație, care va fi stabilită tot în cadrul ședinței de vineri.

Drept urmare, în cadrul ședinței de vineri se va retrage dreptul de administrare al Colegiului Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" asupra imobilului situat în municipiul Constanța, B-dul 1 Mai nr.101. Ulterior, prin intermediul celui de-al doilea proiect aflat pe ordinea de zi se va trece la dezmembrarea imobilului aflat în domeniul public în vederea înscrierii în cartea funciară.

Astfel, prin Hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanța se va aproba dezmembrarea imobilului având nr. cadastral nr. 248025 înscris în cartea funciară provizorie nr. 248025, ce constituie domeniul public al municipiului Constanța, situat în b-dul 1 Mai, nr. 101 astfel: lot 1 în suprafață de 24.467 mp și lot 2 în suprafață de 1593 mp.

Dacă cele două proiecte vor trece de votul aleșilor locali, se va lua în discuție și cel de-al treilea proiect. Mai exact, acesta vizează transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, Bd. 1 Mai nr. 101, lot 1, din domeniul public al municipiului Constanța în domeniul public al statului în vederea dării în administrarea Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit proiectului de hotărâre, după preluare, imobilul se va utiliza de Ministerul Apărării Naționale în vederea funcționării Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza".

Predarea-preluarea imobilului se va face pe bază de protocol încheiat între părțile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului de dare a imobilului în administrarea Ministerului Apărării Naționale.

La începutul acestui an au apărut, pentru prima dată, informații care transmiteau că, începând cu anul școlar 2018 - 2019, Constanța va avea, din nou, Liceu Militar de Marină. Astfel, unitatea de învățământ ar urma să fie reînființată, la fix 20 de ani de la încetarea activității, în 1998, în timpul reformei învățământului militar.

Tot atunci se spunea că liceul nu va mai funcționa în sediul vechi de pe strada Dezrobirii, în apropiere de Academia Navală "Mircea cel Bătrân", ci va fi localizat la baza actualului Colegiu Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza".

Ulterior, actualii elevi ai Colegiului Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza", părinții acestora, dar și profesorii au inițiat un protest în care au transmis că nu sunt de acord să se mute din "casa lor" numai pentru ca altcineva să le ia locul.

Din păcate, se pare că doleanțele lor nu au fost ascultate. Rămâne, totuși, de văzut dacă proiectele vor trece de votul aleșilor locali și astfel vor fi nevoiți să părăsească unitatea școlară în care învață acum și să se mute într-o nouă locație din Constanța.

Cât despre noua locație, cu toate că se zvonise că ei vor fi mutați în locația unde acum se află Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca", lucrurile s-au schimbat. Schimbare care este prevăzută tot în proiectul de hotărâre ce va ajunge la votul final al consilierilor locali.

Mai exact, conform documentelor, elevii de la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" vor urma să învețe în imobilul unde a funcționat fosta Școală nr. 15 "Grigore Antipa", iar internatul va fi la Colegiul C.A.Rosetti (fostul SNC). Atât imobilul de la fosta Școală nr. 15 cât și cel al internatului de la C.A.Rosetti vor trece în administrarea Colegiului Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" dacă aleșii vor da vot favorabil.

În altă ordine de idei, pe ordinea de zi a ședinței se mai află încă două proiecte de hotărâre.

Astfel, aleșii vor trebui să aprobe rețeaua unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța pentru anul școlar 2018-2019.

Și, în fine, ultimul proiect aflat pe ordinea de zi face referire la aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investițiilor propuse în municipiul Constanța prin "Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA S.A. Constanța în perioada 2014-2020". 

Comentează știrea

stan
21 februarie 2018
RAJA cu vraja

,,Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă al RAJA S.A. Constanța,,..... RAJA nu e în stare sa asigure alimentarea cu apă în cartierele noi ale Constantei și vrea proiect regional. Povesti.

cosmin
21 februarie 2018
Selectam moderatori

Selectam urgent moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]

Pagina a fost generata in 1.5102 secunde