Sondaj privind soarta Cazinoului. Sunte╚Ťi de acord ca Prim─âria Constan╚Ťa s─â se ├«mprumute pentru a fi restaurat?

1737
25
Edilul Constan╚Ťei, Decebal F─âg─âd─âu, a anun╚Ťat, ieri, c─â, ├«ncep├ónd de ast─âzi, p├ón─â la data de 1 martie, pe site-ul Prim─âriei Constan╚Ťa o s─â fie disponibil un sondaj online la care const─ân╚Ťenii vor putea r─âspunde cu privire la situa╚Ťia Cazinoului. 


Mai exact, const─ân╚Ťenii vor fi ├«ntreba╚Ťi dac─â doresc s─â se continue g─âsirea unui contractant prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii sau sunt de acord ca Prim─âria Constan╚Ťa s─â se ├«mprumute de bani pentru a repara prin propriile proceduri acest obiectiv. De asemenea, ace╚Ötia vor putea alege ╚Öi destina╚Ťiile pe care le-ar avea Cazinoul. 


Edilul a explicat c─â ar fi nevoie de un ├«mprumut deoarece bugetul municipiului nu poate sus╚Ťine o asemenea investi╚Ťie. Practic, el a spus c─â ar fi nevoie de aproximativ 10 milioane de euro pentru restaurarea Cazinoului.


Primarul a mai ad─âugat c─â, p├ón─â la data de 1 decembrie 2018, Cazinoul din Constan╚Ťa va fi ├«mbr─âcat pentru protec╚Ťie cu o p├ónz─â pe care se va reg─âsi fa╚Ťada ini╚Ťial─â ilustrat─â.


Reamintim c─â, la ├«nceputul anului 2015, Cazinoul din Constan╚Ťa a fost predat c─âtre Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI), ├«n vederea consolid─ârii ╚Öi restaur─ârii acestuia. ├Än protocol era prev─âzut c─â obiectivul revine de drept ├«n patrimoniul Municipiului Constan╚Ťa dac─â ├«n termen de 24 de luni de la data prelu─ârii nu sunt demarate lucr─ârile de consolidare ╚Öi restaurare. ├Än luna februarie a anului trecut, termenul a fost prelungit cu ├«nc─â 24 de luni.


Povestea restaur─ârii Cazinoului este de tot r├ósul, deoarece exist─â bun─â-voin╚Ť─â din partea celor de la Centru pentru a consolida un obiectiv local. ├Än plus, exist─â ╚Öi banii necesari. Din p─âcate, contesta╚Ťiile celor care particip─â la licita╚Ťii sunt cele care stau ca o piedic─â ├«n calea ├«nceperii lucr─ârilor. 


A╚Öadar, la scurt timp dup─â ├«ncheierea protocolului cu Municipiul Constan╚Ťa, ├«n 2015, reprezentan╚Ťii Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP) s-au ╚Ťinut de cuv├ónt ╚Öi au dat und─â verde proiectului de reabilitare a Cazinoului din Constan╚Ťa. Mai mult, a fost alocat─â ╚Öi suma de 9,5 milioane de euro, necesar─â pentru restaurare. Banii au fost acorda╚Ťi de minister Companiei Na╚Ťionale de Investi╚Ťii (CNI), care se ocup─â de tot ce ├«nseamn─â proceduri ╚Öi licita╚Ťii pentru reabilitarea simbolului Constan╚Ťei ╚Öi nu direct Prim─âriei Constan╚Ťa. Din p─âcate, demararea proiectului este ├«ngreunat─â din cauza contestatarilor care particip─â la licita╚Ťia pentru restaurare.


Cu alte cuvinte, din toat─â povestea reiese c─â labirintul licita╚Ťiilor a dat peste cap toate calculele ce vizau ├«nceperea lucr─ârilor. 


Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorit─â : 1 2 3 
Ciupacabra
16 februarie 2018
Cazino

C├ónd s-au construit blocuri in parcuri ╚Öi pe plaje de ce nu au ├«ntrebat ? Deodat─â ave╚Ťi con╚Ötiin╚Ťa ?

nemo
16 februarie 2018
ABERANTILOR

Pai ce ati facut pana acuma, V-a oprit cineva sa faceti ..... Magarilor

SEVER
16 februarie 2018
????????????

ESTE NEVOIE DE SONDAJ PENTRU A SALVA UN MONUMENT DE ARHITECTURA ,IDIOTILOR? COSTUL REABILIRARII CAZINOULUI ESTE DE APROXIMATIV 10 MILIOANE DE EURO, ADICA UN CACAT RAPORTAT LA BUGETUL CONSTANTEI SI LA VALOAREA CLADIRII. DOBITOCI ANALFABETI DIN CAPUL URBEI, NU ATI MAI GASIT ALTA SCUZA IMBECILA CA SA MAI AMANATI REABILITAREA ACESTUI MONUMENT ,BOILOR !! V-A APUCAT GRIJA DE PAREREA POPULATIEI PENTRU CEA MAI REPREZANTATIVA CONSTRUCTIE A ORASULUI? VA CACATI PE VOI SA TERMINATI PARCUL ARHEOLOGIC, SA DATI IN EXPLOATARE CENTRUL CULTURAL "JAN CONSTANTIN"(CULMEA TERMINAT DE 2 ANI), SA REABILITATI BAZA SPORTIVA DE LA TABACARIE, SAU SA REABILITATI CLADIRI ISTORICE IN RUINA DE 30 DE ANI DIN PENINSULA. NU SUNTETI CAPABILI SA SUPRIMATI STALPII DE BETON SI SA INGROPATI PORCARIILE DE FIRE CARE ATARNA CA IZMENELE PRIN ORAS, SA TERMINATI PODUL DE LA BUTELII .ESTE CA SI CUM AI INTREBA: PREFERI FRIPTURA DE FAZAN SAU PAINE MUCEGAITA? PUNETI DRACULUI MANA LA PORTOFEL SI MINTEA(DACA AVETI) LA LUCRU SI APUCATIVA DE TREABA . NENOROCITII DE COMUNISTI L-AU RENOVAT DE DOUA ORI IN 50 DE ANI !!! SUNTETI BUNI DE IMPUSCAT PT SABOTAREA PATRIMONIULUI CULTURAL.

┬ž
16 februarie 2018
┬ž

buldozeru si dinamita si am terminat balciu

Tonta
16 februarie 2018
zero

Suna a campanie electorala marca mazare dar daca nu pot sa fure facand reparatii cu o firma de casa abonata la primarie nu o sa l repare in veci

Orban
16 februarie 2018
La pușcărie cu penalii din primărie

Parc─â dispuneau de 10.000.000 euro de la compania de investi╚Ťii , acum trebuie s─â ne ├«mprumut─âm ? Ru╚Öine s─â v─â fie !

Orban
16 februarie 2018
La pușcărie cu penalii din primărie

Parc─â dispuneau de 10.000.000 euro de la compania de investi╚Ťii , acum trebuie s─â ne ├«mprumut─âm ? Ru╚Öine s─â v─â fie !

fani
16 februarie 2018
cazinoul

Cu banii virati firmelor Polaris,Pomacost si alte asemenea (abonate la banul public/ pe baza de licitatii desigur) se putea construi alt cazinou ,mai mare si mai frumos,la vale in jos....

Ion
16 februarie 2018
Soarta cazinoului

Sunte╚Ťi la putere de at├óta timp ! Dac─â v-au ├«mpiedicat contesta╚Ťiile la licita╚Ťii, de ce nu a╚Ťi schimbat legisla╚Ťia ├«n acest domeniu ? Veni╚Ťi acum cu o solu╚Ťie tr─âznit─â : s─â-l ├«mbr─âc─âm ├«n p├ónz─â ! Probabil c─â ├«mbr─âcarea ├«n p├ónz─â va costa cam jum─âtate din fondurile necesare pentru renovare ╚Öi va rezista cam doi ani sau chiar mai pu╚Ťin, dup─â care toat─â panorama va fi ╚Öi mai jalnic─â. Neputin╚Ťa ╚Öi incompeten╚Ťa cu care administra╚Ťi acest ora╚Ö va conduce la adev─ârate catastrofe. Apelarea la sondaj pentru a afla p─ârerea popula╚Ťiei este o alt─â g─âselni╚Ť─â care s─â justifice prostia, incompeten╚Ťa ╚Öi fuga de r─âspundere. De ce mai exist─â primar ales ? De ce mai exist─â consiliu municipal ?

maidanezul de serviciu
16 februarie 2018
prostul nu e prost destul ....

s-au perindat multi banditi si incapabili, combinatie perfecta, la primarie, dar acum parca s-a ajuns la limita. primaria se lauda acum 1,2 ani ca au cel mai mare buget din ultimii 30 de ani. deci nu lipsa banilor este o problema ci incompetenta de a gospodarii acesti bani. constat cu stupoare ca edilul ar dori sa fie informat de populatie cam ce functii sa indeplineasca cazinoul. este sumumul imbecilitatii. dle primar ,va rog sa deschide-ti dictionarul si sa cititi cu atentie ce activitate are un cazinou. fiind convins ca un ati intrat niciodata in acea cladire ,va explic: la parter se gasesc doua restaurante, un hol ,un bar de zi si o terasa de vara. la etaj ,o sala de spectacol superba-gen cabaret cu o scena de toata frumusetea si o terasa. salile de joc erau in ceea ce azi este acvariu. cam asta este. dumneata vrei ca un cazinou sa aiba alta functiune decat un CAZINOU? nu inseamna ca daca la mata in familie un staul de oi poate sa fie si dormitor, spatiu de nunta sau birou, se poate aplica formula si la cazinou. mai pe intelesu' lu' matale, scoala este scoala, spitalul, spital, carciuma, carciuma. asa si cu cazinoul. singura institutie unde toate pot fii impreuna este PRIMARIA.

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorit─â : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 0.4158 secunde