Cartierul Veteranilor, câmpul "semănat" cu viluțe

3236
15

Articole de la același autor

Constanța s-a dezvoltat în ultimii ani văzând cu ochii. Au apărut cartiere noi și mulți locuitori au ales să se mute din blocurile comuniste din centru, la marginea orașului.

Periferiile de odinioară au devenit adevărate cartiere de vile și viluțe. Totuși, infrastructura nu a ținut pasul cu construcțiile civile, așa că în multe zone înfloritoare, utilitățile sunt încă la șoseaua principală, iar străzile sunt pietruite. În cartierul Compozitorilor, în zona Baba Novac, autoritățile locale au de-marat tot felul de proiecte de iluminat public, asfaltare, racordare la rețeaua de apă și canalizare, însă lucrările sunt legate între ele și de durată. Singurul care este complet amenajat este cartierul Consilierilor, acolo unde se știe că stau tot felul de personalități ale orașului și ale județului.

În sudul municipiului, chiar la ieșirea spre Cumpăna, se dezvoltă, de câțiva ani, o nouă zonă, cunoscută sub numele de cartierul Veteranilor. Se știe că este vorba despre loturi de 500 de metri, primite de veterani, majoritatea aflate, în prezent, în proprietatea moștenitorilor lor. În anul 2013, Consiliul Local Constanța a aprobat un nou Plan Urbanistic Zonal pentru acest cartier, preconizat a se extinde atât spre localitatea Cumpăna, cât și spre Lazu. Acolo vor fi construite atât case, cât și blocuri și vor fi făcute căi de acces carosabile și pietonale, parcări și spații verzi.

Din păcate, PUZ-ul rămâne deocamdată pe hârtie și puțini se încumetă să înceapă construcții în zonă atâta vreme cât nu au utilități. Viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău se arată pesimist în ceea ce privește demararea unor lucrări pentru infrastructură în cartierul Veteranilor în viitorul apropiat. "Acolo este vorba despre investiții foarte mari, care trebuie făcute mână în mână cu companiile pentru utilități. Deocamdată ne concentrăm pe cartierele unde sunt deja mulți locuitori, pentru ca să crească procentul de drum civilizat pe care ajungi acasă", a explicat viceprimarul Făgădău, făcând referire la cartierele Palazu Mare și Compozitorilor.

În cartierul Veteranilor, firmele de utilități nu sunt încă interesate să facă investiții deoarece încă nu se construiește masiv. La rândul lor, proprietarii de terenuri așteaptă aducerea rețelelor pentru a se apuca de ridicat case și vile.

Locuiesc ca la țară, în mijlocul câmpului

"Am moștenit acest teren de la bunicul meu. În prezent, locuiesc cu socrii. Dar vreau să îmi ridic o căsuță și să mă mut cât mai repede. Am strâns deja ceva bani. Dar racordarea la utilități este practic imposibilă. Ceea ce este acum la fața locului este doar o improvizație, dar oamenii aceia locuiesc ca la țară, în mijlocul câmpului", ne-a povestit un tânăr care intenționează să se mute în cartierul Veteranilor. Și el, ca și mulți alții, așteaptă investițiile autorităților în zonă pentru ca să le fie mai ușor.

"Măcar să se facă delimitarea străzilor și să se pietruiască. Atunci știi pe unde mergi. Poți să vii cu o basculantă cu piatră, cu o betonieră. În prezent, totul pare un câmp imens", a mai adăugat constănțeanul.

Se asfaltează doar cartierul Compozitorilor

Reprezentanții Confort Urban neagă și ei demararea lucrărilor în cartierul Veteranilor. "Deocamdată ne concentrăm pe cartierul Compozitorilor. Acolo trebuie asfaltate trei străzi principale. Încă nu ne-am apucat din cauza proiectului european pentru iluminatul public. Acesta este avansat, dar este de durată, cu termene ce trebuie respectate. Acest lucru ne împiedică să demarăm asfaltările", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mugur Voinescu, șeful Departamentului de Producție din cadrul Confort Urban.

Totuși, există speranțe ca, anul acesta, să fie asfaltată măcar strada Eduard Caudela, pentru a face legătura între străzile Baba Novac și Dezrobirii. "Facem demersuri ca să începem totuși pe strada Eduard Caudela, unde ar exista un spațiu verde pe mijloc și ar fi posibil să pună acolo cablurile și tuburile. Dacă găsim o soluție acolo, astfel încât să se rezolve această problemă, atunci putem să începem. Primăria face demersuri și caută o variantă bună. În cazul în care o identificăm ne apucăm de treabă la vară, în luna iulie, august, și în două luni o terminăm", a mai adăugat Mugur Voinescu.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Bodygard Vladimir
9 mai 2014
La PUSCARIE cu BARONII,HOTII al acestei TARI

Viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău se arată pesimist în ceea ce privește demararea unor lucrări pentru infrastructură în cartierul Veteranilor în viitorul apropiat. "Acolo este vorba despre investiții foarte mari, care trebuie făcute mână în mână cu companiile pentru utilități. Deocamdată ne concentrăm pe cartierele unde sunt deja mulți locuitori, pentru ca să crească procentul de drum civilizat pe care ajungi acasă". ACASA la tine domnule draga, Viceamiralprimar DECEBAL FATALAU este la ,daca nu crezi te duci in fata OGLINZII si o intrebi daca nu cumva ai facut matrapazlacuri la,, PRIMARIA BARONULUI LOCAL RADU MAZARE" care a furat CONSTANTA si TARA asta cu sute de MILIOaNe de EURO, nu dolari care a restituit abuziv unor fosti patroni de la DINAMO zeci de hectare de teren in PORTUL TOMIS,daca oglinda se stramba la tine atunci pregatestete de ,, CASA BIANCA" si vezi ca acolo nu ai voie cu oglinda ca ai tai pe altii.Domnule viceprimar DECEBAL FAGADAU nu mai sta asa NONSALANT ca iti vine si tie NOTA de plata.

ragabeja vasile
9 mai 2014
De 25 ANI fura astia in continu

Cu ce a venit usl,cu accelerarea punerii in aplicare a noii doctrine neocomuniste,capitalismul de stat,patrihoata definitie data coruptiei de partid si de stat privatizat in stil mafiot,instaurata odata cu ilicescu kgb la indicatiile pretioase ale vocii rusiei lui putin,putin neobolsevic,putin neolibertin,putin neocopitalist,putin mai mult neokgbist;ponta,in brate cu libe'lunga,lata,intinsa axa neocomunista,moscova-bucuresti-beijinng,zimbeste din barca trasa de dragnea,duicu,VOICU-LESCU,mazare,mircea cosma si multi alti tovarasi pentru care statul de drept,independenta justitiei,depolitizarea institutiilor statului,domnia legii inseamna marele satana,raul absolut reprezentat de occident,sua,ue,nato,axa suspecta de a fi mingea aruncata tovaraseste . Si eu mai m-am pacalit la vot ,una promiteau si dupa ce lu-au puterea alta faceau ,am fost dezamagit ,dar de data asta votez cu toata increderea partidul asta nou infiintat PMP macar am vazut cu ochii mei ca CEI MAI MARI HOTI AI ROMANIEI au intrat pe la puscarie.Tineti-o tot asa jos PALARIA.

da,daa
9 mai 2014
d

nu e vorba de asfaltare in Compzitorilor, dar macar pietruirea strazilor care fac legatura cu baba novac. Langa LIDL este o strada in care te scufunzi cu masina. S-au facut niste gropi adanci de incape un matiz. Macar PIETRUIRE se poate? ??? alooo primaria

Angela
9 mai 2014
Votati petitia

http://www.petitieonline.com/constanta_nu_e_mazare

Mociu C
9 mai 2014
Nu va faceti griji, se apropie clipa cind Sorcova Drogată si Ridicolă si Porcul Vesnic Beat vor plati cu ani grei de temniță

Pentru toate ticalosiile pe care le-au facut impotriva constantenilor, dintre care cea mai mare este pretul exorbitant al apei, aceste doua scursori legionare vor plati cu ani grei. Sper ca DNA sa ne faca o surpriza placuta in cel mai scurt timp, astfel incit eu sa-mi pot tine promisiunea de a le aduce celor doua cancere cite un litru de apa pe saptamina in urmatorii 20 de ani. Evident, la Poarta Alba. Si, deoarece le vor urma si cei din grupul infractional Zdreanță Scupra-Fane tiganu-Hanganu, promit ca din putinul meu sa le fac si lor urmatoarele cadouri : lui Zdreanta Scupra – un mic cu o felie de piine ca sa-si aminteasca cum i-a amagit pe oameni cu promisiunile lui nerusinate din care nu a implinit nimic; lui Fane tiganu - un Mercedes de 20 cm ca sa-si aminteasca de masinile furate din Germania si vindute in Romania ; lui Hanganu – o bucata de fier vechi ca sa-si aminteasca de faptul ca a devastat (si continua sa devasteze) fosta centrala termoelectrica din Ovidiu. Tot din putinul meu o sa fac cadou politiei Ovidiu o sticla de Coca Cola, poate asa se vor trezi din stare de vesnica somnolenta in care se afla, ma refer la faptul ca tin ochii inchisi la toate excrocheriile si hotiile grupului infractional mai sus amintit.

ath
9 mai 2014
De la fiecare,după posibilități,fiecăruia,după nevoi" (Karl Marx)

Anul asta se implinesc 20 de ani de cand au fost date loturil la veterani in Constanta sud.Cunosc un veteran care a luptat 4 ani in razboi,de la Cotul Donului pana in Austria.Cand s-a intors acasa scuipa sange,facuse o "bunaciune" de ulcer. DE LA FIECARE DUPA POSIBILITATI a spus Karl Marx. In anul 1994 veteranul a primit un lot de casa in Constanta sud.Pentru Cartierul Veteranilor nu s-au gasit bani.Azi,veteranul nostru isi doarme somnul cel de veci.FIECARUIA DUPA NEVOI aspus Karl Marx. Mai cunosc un primar,care s-a fotografiat "cu arma in mana".Primarul s-a improprietarit cu o halca din Mamaia.Pentru palatul lui Mazare s-au gasit bani.FIECARUIA DUPA NEVOI a spus Karl Marx. Pentru cartierul consilierilor s-a gasit asfalt.FIECARUIA DUPA NEVOI ne-a invatat Karl Marx.Kapitalismul marxist ,reteta noastra secreta.Acum,trebuie sa plec eu la razboi. Eu plec la razboi ca nu am de ales,dar promit ca pe revolutionarul de ocazie il fac iepure de camp.FIECARUIA DUPA CAT MERITA ! Stimata Andreea Perhaita sunteti tanara. Imediat dupa razboi a fost o criza mare de locuinte.Foarte multe familii primeau locuinte in casele nationalizate.Atunci,nu existau "blocuri comuniste".Intr-un apartament cu doua camere primeau repartitie doua familii cu copii.In anii '60 a inceput constructia masiva de locuinte.La sfarsitul razboiulu,Romania avea cam 16 milioane de locuitori. In anul 1989,populatia Romaniei ajunsese cam la 23 milioane de locuitori.Pentru ei s-au ridicat ,locuinte numite cu dispret de Mazare,de ziarul Telegraf si acum de Cuget liber ,blocuri comuniste.Despe blocurile comuniste promit ca o sa mai discutam,dar cu respect fata de trecut,prezenta si fata de parintii nostri.Dictionar de termeni tehnici: blocuri comuniste,basisti,macovisti,nazisti,legionari,prigoana basista,diavolul de Basescu,fata batrana si urata,nevasta neoficiala,ANI-NANI,ONG-urile sa ma pupe in fund.....Dictionarul ramane deschis.

nicu
9 mai 2014
pt. MOCIU C

SA dea dumnezeu ce le doresti tu celor doi sa ti se intample tie.

Gigi Duru
9 mai 2014
semant cu vilute

Nu ar strica putin ca si vocabularul tau sa fie semanat cu ceva cuvinte din limba literara romana, poate o rasari un limbaj mai bun.

just click the up coming page
10 mai 2014
just click the up coming page

e-cig liquid Stiri Social : Cartierul Veteranilor, câmpul "semănat" cu viluțe | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online just click the up coming page http://bont.com/e-liquid-calculator/searching-for-the-right-hookah-pen-amazon-kits.asp

just click the following web page
10 mai 2014
just click the following web page

dekang e liquid Stiri Social : Cartierul Veteranilor, câmpul "semănat" cu viluțe | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online just click the following web page http://eat-messe.dk/e-liquid/hookah-pen-amazon-pax-vaporizer-8300.asp

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.666 secunde