Cât au cheltuit turiștii, în week-end, pe litoral

131
Cât au cheltuit turiștii, în week-end, pe litoral - mamaiaplaja40-1437491993.jpg

Articole de la același autor

Îndemnați de vremea perfectă de la malul mării, turiștii au luat cu asalt stațiunile de pe litoral. Numai week-end-ul trecut, cei peste 130.000 de turiști aflați la mare au cheltuit, pe ca-zare, mâncare și distracție, aproape 12 milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), mai mult de 130.000 de turiști au fost înregistrați oficial în stațiunile românești de la malul mării, în creștere cu 35 la sută față de week-end-ul precedent și cu 15 la sută comparativ cu jumătatea lui iulie, anul trecut.

"Numărul turiștilor a crescut semnificativ în aceste zile, pentru că s-au terminat examenele în sistemul de învățământ, a început vacanța, iar vremea pe litoral se anunță foarte frumoasă. Începem abia de acum să spunem că a venit vacanța mare", a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.

Dintr-un studiu al FPTR, realizat pe baza observațiilor hotelierilor de la mare, cei peste 130.000 de turiști prezenți în stațiunile de pe litoral au cheltuit în week-end mai mult de 11,7 milioane de euro, în condițiile în care fiecare persoană alocă în medie 90 de euro pentru două zile pe cazare, mâncare și distracție.

Doar pe mâncare, cheltuielile au ajuns la 4,1 milioane de euro pe week-end, cazarea a costat în total 4,6 milioane de euro, iar pentru distracție, turiștii au alocat în total 2,8 milioane de euro.

"Văzute global, aceste sume par mari, însă nu este deloc așa. Practic, un turist cheltuiește, în medie, la mare, 45 de euro pe zi pe cazare, mâncare și distracție, ceea ce arată că litoralul românesc rămâne, pentru români, cea mai ieftină opțiune pentru vacanța de vară", a mai spus oficialul FPTR.

Sumele cheltuite pe mâncare diferă în funcție de bugetul turiștilor, dar și în funcție de stațiune.

"În stațiunile din nord, unde turiștii sunt mai cu dare de mână, prețul unei singure mese poate depăși 100 de lei, în funcție de categoria restaurantului. Restaurantele sunt pe toate gusturile: italiene, chinezești, libaneze, pescărești, cu produse bio etc., iar pe plajă se pot servi de la bere la pahar până la băuturi fine, șampanie sau cocktail-uri", afirmă reprezentanții federației patronale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5792 secunde