Cât de importantă este aerisirea biroului la locul de muncă

260
1
Cât de importantă este aerisirea biroului la locul de muncă - aerloculdemunca1-1451923656.jpg

Articole recomandate

Dacă simțiți că nu mai puteți face față stresului și cerințelor de la locul de muncă, atunci aerul viciat ar putea fi principala cauză. Cercetătorii americani au descoperit, recent, că aerul respirat la serviciu poate afecta grav funcțiile cognitive din cauza concentrației mari de dioxid de carbon din spațiile închise.

Potrivit Agerpres, studiul, publicat în revista "Environmental Health Perspectives", arată că dioxidul de carbon emis de salariați rămâne în aer ca urmare a proastei aerisiri a spațiului. Cercetătorii au studiat, timp de șase zile, mediul profesional al 24 de persoane, cu un program de lucru clasic, între orele 9 și 17.

Persoanele incluse în studiu au fost expuse la trei niveluri de calitate a aerului. Concentrația de dioxid de carbon din încăpere a fost de 550 de părți pe milion (ppm), 945 ppm și, respectiv, de 1.400 ppm. În primul caz, este vorba despre un nivel mediu al calității aerului, la care sunt expuși salariații în cursul unei zile obișnuite de muncă. Acesta poate provoca, în timp, instalarea sindromului clădirilor nesănătoase. A doua concentrație de carbon poate duce la alterarea performanței psihomotrice. În cel

de-al treilea mediu, calitatea aerului este scăzută, fapt ce poate duce la acidoză respiratorie, dacă expunerea durează mai mult de 30 de minute. Această afecțiune constă în eliminarea defectuoasă a gazului carbonic, cea mai mare parte rămânând în sânge.

La finalul programului de lucru, salariații au fost supuși unui test care le-a evaluat reacția la o situație de criză, precum și capacitatea de a căuta și utiliza informația. Studiul a demonstrat că o încăpere bine aerisită duce la îmbunătățirea performanțelor la locul de muncă. (A.Z.)

Comentează știrea

Barta Marina
5 decembrie 2021
Aerisirea

Buna ziua am 20 de ani de cînd locuiesc în acest bloc, de cînd m_am mutat aici am probleme cu mirosurile, de mîncare, am rugat asociația de bloc sa rezolve,dar nu a făcut nimic,pe timp de iarnă stau cu geamurile deschise,pt aerisire,va rog ce pot face rapid.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.562 secunde