Cât de mult influențează studiile universitare găsirea unui job

326
Un sfert din români consideră că facultatea influențează destul de mult găsirea unui loc de muncă. Acest lucru reiese dintr-un sondaj recent efectuat de un site de recrutări online. Totuși, mai mult de o treime din cei intervievați susțin că instituția de învățământ absolvită nu afectează succesul procesului de recrutare într-o măsură mai mare decât experiența.
48% din români afirmă că au încredere mare și foarte mare, în instituțiile de învățământ publice, cu 10% mai mult față de încrederea acordată instituțiilor de învățământ private (38%). 54% dintre respondenți declară că nu au încredere în învățământul din România.
Întrebați despre modalitățile prin care educația ar putea fi îmbunătățită a reieșit că principalele soluții ar fi introducerea unor metode de predare mai practice/dinamice (59%), precum și profesori mai pregătiți, mai bine educați, mai implicați (58%).
România se află în plin proces de modernizare și dezvoltare a sistemului educațional și a formării profesionale. Luând în calcul măsurile adoptate în ultimii ani putem susține că au fost realizați pași către soluționarea problemelor, însă sunt necesare multe eforturi pentru ca reforma educațională să fie un succes.
La nivel mondial sunt urmărite mișcările de pe piața muncii și parcursul profesional al absolventului imediat după încheierea cursurilor. În România nu există încă un astfel de sistem, fapt ce contribuie la dezechilibrul de pe piața muncii: mulți absolvenți pe specializări ce nu sunt căutate de către angajatori sau prea puțini specialiști în domenii în care se recrutează puternic.
Sondajele au fost efectuate la nivel național, pe pagina de candidați BestJobs, în intervalul februarie - martie 2012, pe un eșantion total de 1.944 de respondenți. Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje ce măsoară opinia utilizatorilor într-o varietate de subiecte legate de locul de muncă, economie, carieră și stil de viață.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gunoiul  de sub preș…
Pagina a fost generata in 0.9792 secunde