Cât timp avem dreptul la indemnizație de șomaj

2484
Cât timp  avem dreptul  la indemnizație de șomaj - cattimp-1416238058.jpg

Articole de la același autor

În ziua de azi, cu toții trebuie să fim pregătiți pentru orice. Firmele se salvează sau se îngroapă peste noapte, așa că niciun loc de muncă nu mai este sută la sută sigur.

Pentru cei care au lucrat legal, cu contract de muncă, statul întinde un colac de salvare și timp de câteva luni le oferă un sprijin financiar, e drept, destul de modest, care să-i ajute să treacă peste situația dificilă până își găsesc un job nou.

Potrivit legislației în vigoare, indemnizația de șomaj se acordă șomerilor, pe perioade stabilite diferențiat, în funcție de stagiul de cotizare. Astfel, foștii angajați care au avut un stagiu de cel puțin un an au dreptul la indemnizația de șomaj timp de șase luni, cei care au lucrat cel puțin cinci ani, primesc ajutorul timp de nouă luni, iar cei care au un stagiu de cotizare mai mare de zece ani au dreptul la indemnizație timp de un an de zile. Cuantumul indemnizației de șomaj este o sumă acordată lunar și în mod diferențiat, în funcție de stagiul de cotizare.

Pentru fracțiuni de lună, indemnizația de șomaj se calculează proporțional cu numărul de zile calendaristice din luna respectivă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5374 secunde