De ce să vă feriți atunci când faceți cumpărături online, de Black Friday

592
2
De ce să vă feriți atunci când faceți cumpărături online, de Black Friday - decesavaferiti-1416237990.jpg

Articole de la același autor

Constănțenilor le place din ce în ce mai mult să-și facă cumpărăturile pe internet. A început "luna neagră" pentru portofelele noastre, magazinele grăbindu-se să lanseze oferte de tip Black Friday, înainte de data consacrată.

În anii trecuți, mii de constănțeni au dat iama în magazinele online pentru a prinde prețurile promoționale. Unii au fost mulțumiți de ceea ce au cumpărat, alții au apucat să facă o comandă, dar, ulterior, nu au mai primit produsul, pentru că stocurile s-au epuizat prea repede, sau au primit produse defecte ori neconforme.

Așa se face că Protecția Consumatorilor a primit numeroase reclamații și sesizări din partea celor care au luat țepe de Black Friday. Cele mai multe plângeri au făcut referire la faptul că nu au mai putut să achiziționeze produsele comandate online. De asemenea, numeroși consumatori consideră că reducerea de preț nu s-a făcut corect, prețul fiind "umflat" înainte de a se aplica reducerea.

"La Constanța, un consumator ne-a sesizat că a primit un produs defect, iar un altul a spus că produsul, deși fusese comandat, nu mai era pe stoc. Însă, ne așteptăm la numeroase petiții și în perioada următoare, mai ales că perioada reducerilor de Black Friday continuă", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Mihai Perifan.

Analizați "chilipirurile"

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România ne sfătuiește să fim foarte atenți la ofertele prezentate și să examinăm și să analizăm "chilipirurile" comercianților.

Dacă ați cumpărat un produs prin intermediul unui magazin online și când a fost livrat ați constatat că nu este produsul dorit, aveți dreptul să vă răzgândiți în termen de zece zile lucrătoare din momentul livrării. Agentul economic este obligat să vă returneze banii, fără să fie nevoie să explicați de ce v-ați răzgândit și fără să vă impună penalități.

Totuși, aceste drepturi nu se aplică atunci când cumpărați online ziare, înregistrări audio, video sau programe informatice, produse personalizate sau pachete turistice. Perioada de livrare a produselor achiziționate de pe internet nu poate fi mai lungă de 30 de zile.

Atenție la site-urile false!

Există și riscuri atunci când alegeți să faceți cumpărături online. Este vorba despre site-urile false. Un website bine realizat nu reprezintă automat un indiciu că respectiva companie respectă legea. Nu cumpărați de pe site-uri care nu vă oferă în mod clar datele de contact și informații despre identitatea companiei. De asemenea, asigurați-vă că magazinul online are și o secțiune de politică de confidențialitate.

Garanție ca la magazin

Atenție, atunci când cumpărați pe internet, aveți aceleași drepturi privind garanția, ca și atunci când cumpărați dintr-un magazin obișnuit. Asigurați-vă însă că etichetele și sigiliile aplicate de fabricant rămân intacte. Vânzătorul poate refuza să ia măsurile reparatorii pentru produsele desigilate. 

Comentează știrea

csaba
18 noiembrie 2014
lucru

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email [email protected]

Munca la domiciliu
23 noiembrie 2014
Munca la domiciliu

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cautam oameni foarte hotarati si foarte seriosi care vor sa aiba un castig garantat, cu o munca interesanta si foarte usoara de numai 3 ore pe zi! Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator cu conexiune internet, rabdare,seriozitate. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste, incepe sa lucreze. Castiguri 300 de dolari lunar! Solicitati detalii trimitand "info" la adresa de mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Septembrie 2014
Stire din Social : Ce cumpără românii  de pe Internet
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : "Nu e vorba de curaj aici!"
Pagina a fost generata in 0.6044 secunde