Platformă online cu mercurialul prețurilor la alimentele de bază

2541
Platformă online cu mercurialul prețurilor la alimentele de bază - platformaonline-1415984645.jpg

Articole de la același autor

Protecția Consumatorilor se implică direct în scăderea prețurilor la alimentele de bază. În acest sens, a fost lansat pro-iectul pilot "Monitorul prețurilor bunurilor de consum". Acest program este realizat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor - ANPC și al Consiliului Concurenței. 


"Proiectul își propune crearea unei platforme on-line care să afișeze săptămânal prețurile produselor care fac parte din coșul zilnic al populației. Obiectivele proiectului sunt, pe de-o parte, informarea consumatorilor care vor putea compara prețurile și identifica magazinele de unde pot cumpăra alimentele de bază la cele mai mici prețuri, iar pe de altă parte, scăderea prețurilor ca urmare a creșterii concurenței între magazine", explică Marius Alexandru Dunca, președintele ANPC. Proiectul pilot va fi implementat în perioada 1 martie 2015 - 31 decembrie 2015, cu finanțare de la bugetul de stat, urmând ca, după încheierea acestei perioade, susținerea financiară să se realizeze din fonduri europene. 


Lansarea acestui proiect are loc în contextul negocierilor de la nivelul Comisiei Europene privind crearea unui instrument similar care să asigure transparența pe lanțul comercializării produselor de la producător până la raftul magazinelor. 


Un proiect similar a fost realizat de Guvernul Greciei, prin Ministerul Comerțului și a avut ca rezultat, după trei luni de la implementare, o scădere a prețurilor cu 7%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : "Nu e vorba de curaj aici!"
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Alimentația în sezonul rece
Pagina a fost generata in 0.5803 secunde